Atlantic ilmavesilämpöpumput

Ilmavesilämpöpumput

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Käyttövesi voidaan myös lämmittää ilmavesilämpöpumpulla.

Ilmavesilämpöpumppu sopii päälämmitysjärjestelmäksi

Atlantic  ilmavesilämpöpumppu on suunniteltu talon pääasialliseksi lämmönlähteeksi. Kovimpien pakkasten ja suurimman lämmöntarpeen hetkellä laite ottaa automaattisesti käyttöön integroidun varajärjestelmän (sähkö, öljy tai kaasu).

Atlantic Alfea Excellia ilmavesilämpöpumppu esimerkiksi antaa lämpöä vielä -30°C pakkasella ja tuottaa +60°C asteista vettä vielä -20°C pakkasessa. Excellia mallit antavat yli 90% nimellistehostaan lattialämmitystalossa (+35°C) ja 75% nimellistehostaan patterilämmitystalossa (+50ºC) vielä -20°C pakkasella.

Omakoti- ja rivitalon saneeraukseen aina 100kW asti

Atlantic Alfea ilmavesilämpöpumppujen laajasta mallistosta löytyy sopiva vaihtoehto sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen. Erityisen suosittua on ollut ikääntyneen öljylämmityksen korvaaminen Atlantic Alfea ilmavesilämpöpumpulla. Vanhassa öljylämmityksessä lämmönjako on usein toteutettu vesipattereilla jolloin menoveden korkeammasta lämpötilasta johtuen juuri Atlantic Alfea Excellia-mallin suuri pakkasteho mahdollistaa vain vähäisen apulämmön tarpeen.

Katso lisää tästä

Ilmavesilämpöpumpulla huomattavat säästöt

Saneeraamalla vanha öljylämmitysjärjestelmä Atlantic Extensa tai Excellia A.I. ilmavesilämpöpumpulla, voidaan usein puolittaa vuotuiset lämmityskustannukset.

Atlantic Alfea ilmavesilämpöpumppu maksaa asennettuna vain noin puolet maalämpöpumpun hinnasta, joten investointi on erittäin kustannusvastaava.

ilmavesilämpöpumppu, vesi ilmalämpöpumppu, lämpöpumppu, ilmavesi hamina, ilmavesi kotka, ilmavesi kouvola
Atlantic Extensa Duo A.I. on tehokas kodin lämmittäjä

Laadukas ja Suomen pakkastalvessa tehonsa säilyttävä Atlantic VILP on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, kun maalämpö ei maaperän, hinnan tai muun syyn vuoksi tule kyseeseen.

Esimerkkejä saavutetuista säästöistä löytyy osoitteesta atlantic.fi 

Monoblock-ilmavesilämpöpumput

Monoblock-tyyppinen ilmavesilämpöpumppu koostuu vain ulkoyksiköstä ja sisälle tulevasta  ohjaimesta.

Multi Heater EVI HP 20 sekä Cooper & Hunter Unitherm ovat tämän tyyppisiä ilmavesilämpöpumppuja. Ne on helppo asentaa, koska kylmätöitä ei tarvita kun ulkoa sisään kulkevat vain vesiputket, kaikki kylmäaine on ulkoyksikössä. Multi Heater EVI HP 20 sopii erityisen hyvin suurtiin tiloihin, kuten suuriin omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin sekä toimitilarakennuksiin. Suositeltava kohteen tehon tarve 20 – 120 kW. C&H mallistossa on saatavilla Unitherm 3 HuntAir R32 8 ja 14kW

Multiheater evi ilmavesilämpöpumppu 6 rinnakkainkytkenä
Vantaalla liikekiinteistöön asennettiin sähkökattilan rinnalle 6 kpl Multiheater EVI ilmavesilämpöpumppuja rinnakkain – edullista ja energiatehokasta

MULTIHEATER GREEN

• R290 kylmäaine eli propaani
• A+++ myös 55°C
• Todella hiljainen toiminta.
• kuumaa jopa 75°C vettä.
• 9 kW, 15 kW & 22 kW

MULTIHEATER PREMIUM

• R32 kylmäaine
• A++ 55°C / A+++ 35°C
• 12 kW & 23 kW, hiljainen toiminta.
• optimaalisesti tehoa ja riittävästi kuumaa jopa 60°C vettä.

Multiheater 105PRO

• R410A kylmäaine
• lämmittää (-30°) ja viilentää sekä tuottaa kuuman käyttöveden, 100-500kW.

Katso lisää osoitteesta www.multiheater.fi tai www.cooperhunter.fi.

Millaisen ilmavesilämpöpumpun tarvitsen?

Ilmasta-veteen lämpöpumppu hankitaan useimmin vanhan öljylämmityksen tai sähköisen vesikiertolämmityksen tilalle tai rinnalle. Omakotitalon öljykattila on yleensä teholtaan n. 20 kW ja sen korvaajaksi riittää tyypillisesti 10-12 kW ilmavesilämpöpumppu. Laitteen valinta ei aina onnistu parhaalla tavalla, sillä toisin kuin maalämpöpumpuissa, ilmavesilämpöpumpun mallimerkintä ja siinä kerrottu kilowattiteho ei merkitse ollenkaan laitteen lämmitysvoimaa kylmässä Suomen talvessa. Siksi moni muu ”suuri” 10 – 20 kW tehoinen ilmavesilämpöpumppu tarvitsee apuvastusta tai öljykattilaa avukseen jo pienellä pakkasellakin. Tämä nostaa lämmityskuluja paljon, eikä lämpöpumpun hankinnasta saadakaan kaikkia hyötyjä ja säästöjä.

Atlanticilla asiat ovat toisin. Atlantic Excellia 11 kW malli on tehokkaampi, kuin monen muun 16 – 20 kilowatin mallit heti kun lämmityskausi alkaa ja lämmitystehoa aletaan tarvita. Atlantic lämmittää ilmasta saadulla energialla vielä silloinkin, kun muut tarvitsevat apuvastusta tai öljyä avuksi. Tähän perustuvat Atlanticin muita suuremmat säästöt lämmityskuluissa.

Ilmavesilämpöpumppu säästää ja öljylämmitys varmistaa

Atlantic Alfea Hybrid Duo Oil on nimensä mukaisesti hybridi lämmityslaite, joka ottaa lämpöenergian pääasiassa ilmasta ja toissijaisesti öljystä. Siinä on siis yhdistettynä ilmavesilämpöpumppu ja öljykattila.

Kaikilla ilmavesilämpöpumpuilla on oltava joku apulämmönlähde erittäin kovien pakkasten varalle, kun pelkän lämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kaikkea talon ja käyttöveden lämmitystä. Tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuo lisälämmönlähde on sähkövastus. Atlantic Hybridissä se on öljy. Atlantic Hybrid lämpöpumpun teho on 11, 14 tai 16 kW ja öljypolttimen 28 kW.

Atlantic Group on johtava yhtiö alallaan

Atlantic Internationalin historia alkaa vuodesta 1968 Ranskan länsirannikolta. Se työllistää 5900 henkilöä. Tehtaita Atlanticilla on 20 kpl, 10 Ranskassa, 1 Englannissa ja 6 Itä-Euroopassa. Liikevaihto on 1,4 Miljardia euroa. Tuotteita viedään yli 100 maahan. Erilaisia lämmönvaihtimia Atlantic valmistaa vuosittain yli 400 000 kpl ollen johtava toimija Euroopassa.

Atlantic on patentoinut lämmönvaihtimen erityisesti ilmavesilämpöpumpuille sopivaksi. RST puskurivaraajassa oleva koaksiaalivaihdin mahdollistaa lämmönluovutuksen kompressorin kuumakaasusta parhaalla hyötysuhteella. Lämpösaneerauksissa piilevää lämmönvaihtimien tukkeutumisvaaraa ei ole suurten poikkipintojen ansiosta. Sulatusenergia höyrystimelle on saatavana kaasun molemmin puolin olevasta vedestä heti. Parhaat pohjolan oloihin valmistetut ilmavesilämpöpumput käyttävät juuri tätä Atlanticin patentoitua tekniikkaa.
Esittelyfilmi yrityksestä

 

 

 

 

Ilmavesilämpöpumput

atlantic.fi

Motivan tiedote ilmavesilämpöpumpuista

Tutkittua säästöä ilma-vesilämpöpumpulla

Ilmavesilämpöpumpun tekniikasta kiinnostuneille –

millainen on paras ilmavesilämpöpumppu