Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumput Kouvolassa ja Kymenlaaksossa luotettavalla takuuasennuksella

Ilmalämpöpumppu on erinomainen tapa säästää lämmityskustannuksissa. Myymme, asennamme ja huollamme Kymenlaaksossa ilmalämpöpumput alan johtavilta merkeiltä, joiden investointi kotiutuu erittäin nopeasti.  Mallimme ovat täydellisiä niille, jotka vaativat parasta luotettavuutta, parasta energiatehokkuutta ja parasta lämmöntuottoa kovassakin pakkasessa. Kaikki mallimme ovat myös etäkäytettäviä (wifi). Siis parasta vastinetta rahalle näiltä merkeiltä (klikkaa):

   VIVAX V-Design ilmalämpöpumppu musta peili

Vivax ilmalämpöpiumppu

Vivax Y-DESIGN – Markkinoiden energiatehokkain ilmalämpöpumppu 

 ACP-12CH35AEYI 7,2 kW (R32)

VIVAX Y-design on tyylikäs ilmalämpöpumppu, jonka vuosilämpökerroin SCOP on 5,3. Se ylittää siis reilusti parhaan A+++ energialuokituksen raja-arvon. 

Lämmöntuotto on todella voimakas. Suurin lämpöteho on 7,2 kW. Uusi ympäristöystävällinen kylmäaine R32, erittäin hiljainen toiminta, portaaton puhalluksen säätö, wifietäohjaus ja kaukosäätimen lämpötilatunnistus. Vivax ilmalämpöpumpussa on lisäksi ominaisuuksia, joita edes kalleimmista laitteista ei löydy.

Takkatoiminto on automaattinen. Laite vähentää tehoansa vähitellen aina nollaan asti, jos se havaitsee, että toinen lämmönlähde on toiminnassa. Kun takka taas viilenee, alkaa Y-design automaattisesti ottaa vastuuta lämmityksestä, jopa -32°C asti. Lue lisää vivax.fi

Ilmalämpöpumppu Vivax E Pro lämmittää vielä -25°C – lämmitystehoa markkinoiden parhaalla hinta-laatusuhteella

Vivax E pro tehokas ilmalämpöpumppu uutuus

VIVAX E+- sarjan ACP-12CH35AEEI pro R32 on tehokas seinämallin ilmalämpöpumppu lämmitykseen ja jäähdytykseen. Sillä on erinomaiset talviominaisuudet. 

 • A+++ / A++
 • 8°C ylläpitolämmitys
 • Talvijäähdytys -25°C asti
 • Hiljainen toiminta
 • Itsepuhdistustoiminto
 • ECO toiminto
 • Liikkeentunnistin
 • Monipuoliset suodatintoiminnot, kuten ionisaattori, biosuodatin ja pölysuodatin
 • ECO mode säästää energiaa
 • 1W valmiustila
 • Follow me – toiminto
 • Digitaalinen näyttö
 • Wi-Fi 
 

Ilmalämpöpumppu Vivax H+ Design uusi kankainen pinta ja erinomainen suorituskyky

 

Vivax H+ design ilmalämpöpumppu on tyylikäs uutuus kolmessa värissä. Tehokas lämmitys vielä -25°C pakkasella ja erinomaiset jäähdytysominasuudet.

Beigessä ja harmaassa mallissa sisäyksikön kankainen pinta on magneeteilla kiinni, jolloin se on vaihdettavissa haluttuun kuosiin. 

A+++ / A++

SEER 8.5 SCOP 4.6

Katso lisää vivax.fi

Vivax R-design ilmalämpöpumppu tuo ripauksen luksusta arkeen erinomaisella hinta-laatusuhteella

Vivax R-Design ilmalämpöppu ACP-12CH35AERI R32 3,81kw A++, vaativankin sisustajan makuun; Viisi väriä: punainen, tumma peili, shampanja, hopea ja valkoinen.

Vivax R-Design ilmalämpöpumppu huolehtii täydellisesti huoneilmasta, sillä se on varustettu sekä pölysuodattimella että bio-suodattimella. Monipuoliset toiminnot ja mahdollisuus etähallintaan tekevät käytöstä mukavaa ja helppoa. 

Katso lisää vivax.fi 

Vivax V-Design – ilmalämpöpumppu upealla mustalla peilipinnalla tai beigellä puuta muistuttavalla ulkokuorella ja tunnelmavalaistuksella

Vivax V-Design ACP-12CH35AEVI R32 3,81 kW A++. Tyylikäs ilmalämpöpumppu lukuisilla ominaisuuksilla: hiljainen toiminta, ionisaattori, I feel, ajastin ym. Tunnelmaa tuo jäähdytyksellä huoneeseen kajastava sininen valo ja lämmityksellä oranssi valo. Valon voimakkuus säätyy huoneen valoisuuden mukaan ja pimeässä se on pois päältä. Valon saa kytkettyä myös jäämään päälle.

Katso lisää vivax.fi 

Vivax S – ilmalämpöpumppu jäähdytykseen

Kun aurinko ☀️ jo lämmittelee, ajatuksiin hiipii pikkuhiljaa kesän helteet ja asunnon jäähdyttäminen. Vivax S Design PRO on tehokas ilmalämpöpumppu jäähdytykseen. Lisäksi siinä on bakteereja ja viruksia poistavia desifiointitoimintoja, jotka estävät tehokkaasti virusten leviämistä ilmassa.

Lisätiedot www-sivulta: www.vivax.fi

Osta www.ostella.net tai soita Sepolle, puh. 044 399 2272

Kysy asennuspalvelua!

info@costella.fi, tai puhelimitse

Seppo Kunnasluoto 044 399 2272,

Panu Rusila 044 399 2540 

Costella rahoitus – klikkaa linkkiä!


 

Cooper&Hunter ilmalämpöpumput.
Voimakkaita, hiljaisia ja tehokkaita ilmalämpöpumppuja pohjoisiin olosuhteisiimme!

“COMFORT INNOVATIONS” eli ”mukavuus innovaatiot” on muodostunut Cooper&Hunter tuotemerkin tunnuslauseeksi. C&H laitteet ovat saavuttaneet suuren suosion ympäri maailman sitten perustamisvuoden 2003, sen alla olevat tuotteet lasketaan jo miljoonissa. Cooper&Hunter on merkki laadusta ja luotettavuudesta.

TM testimenestyjä VIP inverter ilmalämpöpumppu

Cooper & Hunter brandin alla valmistuu mm. ilmalämpöpumppuja. Tehokkaimmat lämmityslaitteet ovat esim. TM testissäkin menestynyt VIP Inverter sekä uutuus SUPREME uudella ympäristöystävällisemmällä R32 kylmäaineella ja kaksivaiheisella kompressorilla. Laitteen teho ei lopu kesken -32°C pakkasellakaan ja vuosihyötysuhde on huikea 5,1. 

2022 mallisto uudistuu parillakin uutuudella, mm. Daytona kahdessa väsissä, sekä vanha tuttu Continental on nyt saatavilla koko mustana versiona. Katso lisää tästä linkistä. 

Kevään 2020 uutuus ilmalämpöpumppu on uudistunut ICY III jonka upea ulkonäkö ja tehokas toiminto ei jätä ketään kylmäksi, katso lisää ICY:stä tästä.

Erinomainen perusmalli, hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ilmalämpöpumppu on C&H Arctic NG monipuolisilla ominaisuuksillaan ja uudella R32 kylmäaineella. 

2020 uutuus Cooper & Hunter Continental Supreme series ilmalämpöpumppu on mainio joka kodin lämmittäjä ja jäähdyttäjä useassa värissä ja kilpailukykyiseen hintaan.

ilmalämpöpumppu continental supreme

Continental supreme nyt myös täysin mustalla Full Black ulkokuorella!

täysin musta full black ilmalämpöpumppu continental supreme

Katso lisää cooperhunter.fi.

Tarjolla on myös kattava valikoima laitteita monenlaisiin tiloihin joihin esimerkiksi perinteinen seinälle asennettava ilmalämpöpumppu ei sovi. Kattokasettimallit, kanavamallit ja kattopinta- ja seinämallit lämmittävät / viilentävät myös tehokkaasti ja sulautuvat sisustukseen. 

Jäähdytykseen löytyy myös mallinsa, esimerkkinä VERITAS jonka laitehinta on alkaen jopa alle 500 euroa. 

Katso lisää cooperhunter.fi 

Kysy asennuspalvelua!

info@costella.fi, tai puhelimitse Seppo Kunnasluoto 044 399 2272  

Costella rahoitus – klikkaa linkkiä!

 

Ilmalämpöpumpun merkin ja mallin valinta

Ilmalämpöpumput ovat viime vuosina kehittyneet paljon etenkin talviominaisuuksien ja käytön monipuolisuuden osalta.

Ammattitaitoinen myyjä joka ei ole sitoutunut ainoastaan yhteen ilmalämpöpumppumerkkiin, osaa auttaa juuri sinun asuntoosi ja käyttötarkoitukseesi sopivan ilmalämpöpumppumerkin ja -mallin valinnassa.

Usein ilmalämpöpumpun valinta tehdään naapurin tai tuttavan kerrottua, että se ja se laite on hyvä. Tai on koetettu kaivella netistä tietoa ja käyttökertomuksia. Merkkien ja mallien kirjo on kuitenkin niin suuri, että alan ammattilaisellekin on täysi työ pysyä laajasti menossa mukana. Kannattaa siksi arvostaa luotettavan asentajan neuvoja ja suosituksia.

Mikään yksittäinen merkki ei ole aina ja joka kohteessa se paras merkki.
Nykyisten merkkien väliset käytännön erot ovat pienet.
Tärkeintä on valita juuri omaan kohteeseen sopivilla ominaisuuksilla varustettu merkki ja malli.

 • Ilmalämpöpumpun teholuokka

  Valinta lähtee oikeasta mitoituksesta. Lämmityskäyttöön hankittu invertterisäätöinen pumppu toimii parhaiten tietyillä osatehoalueilla. Ei siis pidä valita liian pientä tai liian suurta ilmalämpöpumppua. Väärä teholuokka vaikuttaa mm. hyötysuhteeseen (SCOP), äänitasoon, sulatusten toimintaan ja laitteen kestävyyteen. Ilmalämpöpumpun tehon valintaan vaikuttaa moni muukin seikka kuin asunnon neliöt, siksi on tärkeää saada ammattilaisen mielipide juuri sinulle sopivasta ilmalämpöpumpusta.

 • Ilmalämpöpumpun hyötysuhde COP, nykyisin vuosihyötysuhde SCOP

  Nykyisin laitteiden energiatehokkuus ilmoitetaan keskimääräisellä vuosihyötysohteella SCOP. Eurooppa on jaettu tätä varten kolmeen ilmastovyöhykkeeseen. Valitettavasti valmistajat ilmoittavat yleensä ainoastaan sen keskimmäisen (average) lukeman, koska se on suurin ja näyttää siten paremmalta. Me ilmoitamme omissa malleissamme myöskin kylmemmän ilmastovyöhykkeen (colder) SCOP-arvot. Tämä onkin luontevaa, koska esim. Vivax Y-design mallimme johtaa kilpailua parhaasta kylmän alueen SCOP-arvosta markkinoilla tällä hetkellä. Mikäli painotat eniten laitteen energiatehokkuutta valinnassasi, muista kysyä myyjältäsi myös tämä kylmän ilmastovyöhykkeen SCOP-lukema.

 • Ilmalämpöpumpun erityisominaisuudet

  Eri merkeillä ja malleilla on panostettu lukuisiin ominaisuuksiin, joita kaikkia ei voi saada samassa laitteessa. Yksi puhdistaa huoneilmaa erityisen tehokkaasti, joku on kovin hiljainen, yksi on siro toinen kolho, joku antaa suuren huipputehon, joku pystyy säätämään tehon hyvin pienelle leudolla kelillä tai apulämmönlähteen kaverina jne, jne. Omissa malleissamme on lähes kaikissa vakiona wifi-etähällinta, kaukosäätimen lämpötilamittaus, +8°C ylläpitolämpötila, älykäs sulatustoiminto sekä suuri määrä mitä moninaisempia erityisominaisuuksia, jopa edullisimmista malleista alkaen.
  Juuri näistä ominaisuuseroista kertominen on ammattilaisen palvelua.

Ilmalämpöpumpun tärkeimmät ominaisuudet

Koska Suomessa ilmalämpöpumppu hankitaan yleisimmin lämmityskäyttöön tuomaan säästöä lämmityskuluihin, ovat tärkeimmät ominaisuudet:

 • Energiatehokkuus. Paras nykyisin saavutettavissa oleva luokka on A+++. Jotkin mallimme ylittävät tämänkin reilusti.
 • Lämmitysteho, silloin kun sitä tarvitaan. Kysy laitteen todellinen lämmitysteho myös kovalla pakkasella. Parhaat lämmittävät tehokkaasti nykyisin vielä -30°C pakkasella. Esim. Cooper&Hunter Supreme antaa 80% lämpötehostaan -30°C lämpötilassa.
 • Sulatustiheys. Tämä on usein unohdettu mutta erittäin tärkeä seikka. Kun talvella lämpöpumpun työ on antaa mahdollisimman paljon lämpöä, vievät sulatusjaksot aikaa, jolloinka lämmitystä ei tapahdu. Sulatus vieläpä ottaa energiaa talosta ulospäin. Toinen seikka on ulkoyksikön sulatusveden määrä. Ennen sanottiin, että kun vettä tulee paljon, niin silloin pumppu tekee paljon töitä ja tienaa säästöjä. Näin olikin muinoin. Nykyiset huippulaitteet on varustettu valtavan suurilla ulkoyksikön kennostoilla ja älykkäillä sulatusta ohjaavilla algoritmeilla. Näin sulatuksia tarvitsee tehdä harvemmin ja vuorokauden kokonaislämmöntuotto on suuri. Kun panostat lämmitystehoon, kysy ulkoyksikön paino, 40-45kg on hyvä.
  Juuri sulatustiheydessä on nykylaitteilla suuria eroja. Tästä esimerkkinä TM Rakennusmaailman testi (6/2016), jossa Cooper&Hunter VIP malli ei sulattanut -25°C pakkasella kolmen tunnin testijaksossa kertaakaan, vaan lämmitti tehokkaasti koko ajan. Kilpakumppanit sitä vastoin sulattivat 1/3 käyntiajastaan (esim. 22 min lämmitystä ja 11 min sulatusta) koko kolmen tunnin testijakson ajan. Vivax Y-design ja Cooper&Hunter ICY, VIP ja Supreme-mallit täyttävät kirkkaasti kaikki nämä kriteerit.
 • Ilmalämpöpumpun takuu

  Koska nykyaikainen ilmalämpöpumppu on hyvin tekninen laite, kannattaa takuun pituuteen ja sisältöön kiinnittää huomiota. Maahantuojan tulee olla myös tunnettu hyvästä jälkimarkkinoinnista.

  Ilmalämpöpumpullahan tavoitellaan säästöä lämmityskuluissa, ei siis ole mukavaa, jos säästöt valuvat itse maksettaviin huoltoihin.
  Ole kuitenkin tarkkana, äläkä katso ainoastaan numeroa takuuvuosiluvussa. Nykyisin on tarjolla mitä merkillisimpiä ”xxx-turvia ja erikois- sekä materiaalitakuita” jopa yli 5 vuoden ajaksi. Tarkista mitä takuu kattaa, ja mitä sen voimassa säilyminen edellyttää. Joskus pitkän takuun edellytys on laaja kotivakuutus ja tiheä huolto-ohjelma tms, ja siltikin korvataan ehkä ainoastaan varaosat. Nämä saattavat paljastua vasta takuuehtojen huolellisella tutkimisella. Yleisesti maailman suurimpien valmistajien lämpöpumppujen luotettavuus on koeteltua. Omat merkkimme tulevat maailman suurimmalta sekä toisiksi suurimmalta valmistajalta.
  Kun edellytät suurta toimintavarmuutta ilmalämpöpumpultasi, huomioi että 90% tarvittavista huoltotoimista johtuu puutteelliseta ammattitaidosta tai huolimattomuudesta asennuksessa. Paraskaan lämpöpumppu ei toimi hyvin ilman huolellista ja ammattitaitoista asennusta. Muista vielä, että asennukseen käytetty lyhyt aika ei aina kerro asentajan ammattitaidosta.
  Energiatehokkaat huippulaitteet pitävät nykyisin sisällään monia itsesuojaus- ja varojärjestelmiä, joilla laitteen teho ja ominaisuudet pidetään varmasti hyvinä koko elinkaaren ajan.
  Täten parhaat nykylämpöpumput tarvitsevat myös parhaat ammattilaiset asennustyössä.

 • Ilmalämpöpumpun hinta

  Ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna 1 500 € –  4000 €.

  Haitari on siis laaja. Hinta-laatusuhde pitää olla kunnossa,
  jo 1 500 €:lla voi saada erittäin hyvän ilmalämpöpumpun asennuksineen.
  Kaikkein halvimpien hankintaa kannattaa miettiä kahdesti, toisaalta kalliisti markkinoidusta “brandistä” saa maksaa monta satasta ilmaa. Korkea hinta ei siis aina ole tae laadusta. Eikä aina edes se tunnettu merkki.

 

Ilmalämpöpumpun asentajan valinta

Ilmalämpöpumpun luotettavan toiminnan ja pitkän elinkaaren varmistamiseksi asennustyön huolellisuus on ensiarvoisen tärkeää. Ei ole asentajan ammattitaidon mittari, että työ on jo puolelta päivin valmis. Huolellinen ilmalämpöpumpun asennus saattaa kestää hyvinkin koko työpäivän, joskus myöhään iltaan asti.

Costellan ilmalämpöpumppuasentajilla on vähintäänkin useiden satojen ilmalämpöpumppujen asennuskokemus kullakin. Heillä on myös asennusoikeudet yli 3 kg laitteistoille, tämä ei ole tavallista alalla. Sähkötyötkin tulee kunnolla valmiiksi ilman erikseen tilattavaa sähkömiestä. Roskia ja pakkausmateriaaleja emme jätä asiakkaan harmiksi. Käytön opastukseen varaamme myös aikaa riittävästi. Costellan asentaman ilmalämpöpumpun kanssa ei tarvitse jäädä yksin, huolto ja neuvot on saatavilla vuosiksi eteenpäin. Olemme asentaneet toimialueellemme yli 2 000 ilmalämpöpumppua. Ammattiylpeydellä suoritettu asennustyö koituu kaikkien eduksi, meille vaikkapa siten, että pakkastalvinakaan ei turhia huolto- ja korjauskäyntejä ilmalämpöpumpuille tarvita. Asentajamme tulee mielellään kotiisi opastamaan sopivan ilmalämpöpumppumallin ja asennuspaikan löytämisessä.

Ilmalämpöpumpun hinta

Ilmalämpöpumput ja sen asennus kannattaa hankkia samasta paikasta. Tällöin huolto ja neuvot ovat lähellä, mikäli tarvetta ilmenee. Hyvän ilmalämpöpumpun hinta asennettuna on 1 300 eurosta ylös päin.

Lämpöpumpun hankintaa suunniteltaessa kannattaa käyttää hyväksi ilmaista palveluamme, jossa kylmälaiteasentajamme opastaa paikan päällä oikean laitteen valinnassa.  Hän käy kanssasi läpi vaihtoehdot laitteiden sijoittelussa, ja alan ammattilaisena osaa kertoa eri lämpöpumpuista ja niiden mahdollisuuksista laajemminkin.

Costella Oy on TUKESin valtuuttama kylmälaiteliike, jolla on pätevyys asentaa ja huoltaa myös kylmäainetta yli 3 kg sisältäviä suurempiakin laitteita.

Kun tilaat ilmalämpöpumpun asennuksen meiltä, tulee sen suorittamaan omat kylmäalan ammattilaisemme joilla on “isot luvat”. Voit siis olla varma että saat palvelua kokeneelta raudanlujalta ammattilaiselta.

Meiltä saat lämpöpumppu- ja viilennyslaitteistot aina mummon mökistä kerrostaloihin ja kauppakeskuksiin.

Kuulumme: Suomen LämpöpumppuyhdistykseenSuomen Kylmäliikkeiden Liittoon sekä Lämmitysenergiayhdistykseen

Kylmälaiteasentajillamme on myös sähköpätevyys, joten paikalle tuleva asentaja hoitaa työn alusta loppuun.

Ilmalämpöpumpun takuu

Ilmalämpöpumpun takuu on pääsääntöisesti 3 vuotta. Jotta takuu on voimassa, tulee ilmalämpöpumpun asennuspöytäkirja olla täytettynä asianmukaisesti ja rekisteröinti kunnossa. Tarkemmat takuuehdot alta. 

Rekisteröi Cooper & Hunter ilmalämpöpumppusi tässä: Cooperhunter.fi

Rekisteröi Vivax ilmalämpöpumppusi tässä: Vivax.fi 

Ilmalämpöpumpun takuuehdot Costella Oy 2020

ILMALÄMPÖPUMPPU CH käyttöönottopöytäkirja

ILMALÄMPÖPUMPPU Vivax käyttöönottopöytäkirja

Ilmalämpöpumput Suomen olosuhteisiin

Edustamme parhaita kylmiin olosuhteisiin suunniteltuja ilmalämpöpumppuja, vesi-ilmalämpöpumppuja sekä maalämpöpumppuja.  Varma toiminta, huippuarvot hyötysuhteissa ja hyvät takuut ovat tärkeitä valintakriteerejämme. Parhaat ilmalämpöpumput suoraan maahantuojalta!

Lämpöpumppuasentajillamme on näyttökokeen sisältävän kylmälaiteasentajan ammattitutkinnon lisäksi takanaan sähkö-, instrumentti-, automaatio- tai LVI-alan ammattitutkinnot/opistot.

Ammattitaidon ja kokemuksen osuutta ei voi väheksyä lämpöpumppualalla. Ilmalämpöpumppuja asennetaan tällä hetkellä maassamme hyvinkin kevein tiedoin ja taidoin. Varmistu siis aina asentajasi pätevyydestä ja asennusoikeuksista. Turvatekniikan keskus ylläpitää rekisterejä asennusoikeudet omaavista toiminnanharjoittajista.

Myymme ilmalämpöpumput ainoastaan asennettuina. Tällöin voimme vastata laitteen toiminnasta parhaalla mahdollisella tavalla, sekä taata laitteelle parhaan suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän. Alalle on vakiintunut käsite “perusasennus”. Täten asiakas voi vertailla hintoja eri toimittajien kesken.

Perusasennus on riittävä useimmissa kohteissa. Joskus on kuitenkin parempi valita vaativampi asennuspaikka, jotta laitteistosta saatava hyöty olisi paras mahdollinen. Vaadi kuitenkin aina tieto lopullisista kokonaiskustannuksista ennen päätöksen tekoa.  “Asennettuna” -hinnan sisältö voi nimittäin vaihdella eri liikkeiden kesken. Varaamme aina asentajalle koko työpäivän tähän perusasennukseenkin. Vaikka työ jatkuisi vielä seuraavanakin päivänä, pitää sovittu hinnoittelu. Lämpöpumpun asennus ei ole nopeuslaji, vaan huolellisella työllä varmistetaan laitteen moitteeton toiminta ja pitkä käyttöikä.

ILMALÄMPÖPUMPUN PERUSASENNUS

Perusasennus on riittävä useimmissa kohteissa. Joskus on kuitenkin parempi valita vaativampi asennuspaikka, jotta laitteistosta saatava hyöty olisi paras mahdollinen

Varaamme aina asentajalle koko työpäivän tähän perusasennukseenkin. Vaikka työ jatkuisi vielä seuraavanakin päivänä, pitää sovittu hinnoittelu. Lämpöpumpun asennus ei ole nopeuslaji, vaan huolellisella työllä varmistetaan laitteen moitteeton toiminta ja pitkä käyttöikä.


ILMALÄMPÖPUMPUN PERUSASENNUSHINTA SISÄLTÄÄ:

 • 50 km matka asennusautolla toimipaikaltamme Kiltatie 1, Kuusankoski asennuspaikalle
 • yksi läpivienti kylmäaineputkille sisäyksikön taakse, puurunko
 • 4 m kylmäaineputkitus suojakotelossa ulkoseinälle – sisäyksikön kondenssivesiputken vienti kylmäaineputkien suojakotelossa ulkoyksikön alle
 • ulkoyksikön seinäteline (asennus max. 1,5 m korkeudelle) tai parvekelattiateline
 • sähköliitäntä olemassa olevasta maadoitetusta pistorasiasta max. 3 m etäisyydeltä turvakytkimelle (pistotulppaliitäntää ei suositella)
 • kylmälaiteasentajan allekirjoittama käyttöönottopöytäkirja ja takuutodistus
 • laitteen käytön opastus

HINTAAN LISÄTÄÄN TARVITTAESSA:

 • matkaveloitus 50 km ylittävältä osalta 1,05 €/km
 • sokkeliteline tai maateline valmiille alustalle 120 €
 • kylmäaineputkituksen lisämetrit sis. suojakotelon ja kylmäaineen lisäyksen 40 €/m
 • sähkön syöttöjohdinveto keskukselta sis. turvakytkimen alk. 149 €
 • muut perusasennukseen kuulumattomat sähköasennustyöt 79 €/h
 • lisäläpivienti puuseinään 59 €/kpl
 • läpiviennin timanttiporaus tiiliseinään alk. 149 €/kpl
 • läpiviennin timanttiporaus betoniin alk. 210 €
 • vanhan ilmalämpöpumpun irrotus ja hävitys asianmukaisesti 100 €
 • Normaalista poikkeavat asennusolosuhteet, kuten työkorkeus yli 3 m, yläpohjat ym. hinnoittelu kohdekohtaisesti.

ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTOTYÖT

Huollamme ilmalämpöpumput. Teemme myös toimintatarkastukset. Mikäli epäilet ilmalämpöpumpussasi vikaa tai se toimii epätyydyttävästi, pyydä meiltä apua.

ITSE TEHTÄVÄT HUOLTOTYÖT

Ilmalämpöpumppu on varsin huoleton laite, eikä vaadi paljoa huolenpitoa. Normaalisti riittää sisäyksikön karkeasuodattimien imurointi kerran kuussa. Syksyisin on hyvä puhdistaa ulkoyksikön kenno puun lehdistä yms. Sisäyksiköltä lähtevän kondenssivesiputken aukiolo on hyvä tarkistaa. Laitteiston asentaja kertoo näistä asioista käytön opastuksen yhteydessä.

Viime kesinä jäähdytystarve on ollut poikkeuksellisen suurta. Siksi on Suomessakin havahduttu ongelmaan, joka voi johtua huonosta ilmalämpöpumpun sisäyksikön hygieniasta. Jotkut pumppumerkit eivät osaa kuivattaa sisäyksikön kennoa jäähdytyksen loputtua, tällöin kenno on märkä ja pölyinen pitkiä aikoja. Siis hyvä kasvualusta homeelle. Myös kennon alla olevaan kondenssivesialtaaseen voi kertyä bakteerikasvustoa. Hajuhaittojakin saattaa esiintyä.

mm. VIVAX ilmalämpöpumpuissa on erityinen sisäyksikön kuivatus-toiminto, eikä siis näitä ongelmia yleensä ilmene. Asentajamme osaa neuvoa pumpun oikeanlaisen jäähdytyskäytön.

Kotinsa sisäilmastosta huolehtivalle ilmalämpöpumpun käyttäjälle tarjoamme laajan valikoiman puhdistus / desinfiointiaineita omatoimiseen huoltoon. Ohessa yleisimpiä omien asentajiemmekin käyttämiä kemikaaleja saatavana:

 • Sisäyksikön kennon puhdistus
 • Sisäyksikön kennon desinfiointi
 • Kondenssivesiputken puhdistus
 • Sisäyksikön kotelo ja ilmanohjaimet
 • Sisäyksikön kennon kondenssivesiallas
 • Hajustin sisäyksikön ilmavirralle

Kaikista omatoimiseen huoltoon käytettävistä tuotteista voit kysyä meiltä.

Pyydä tarjous!

Ilmalämpöpumpun asennustyö