Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu Kouvolassa ja Kymenlaaksossa luotettavalla takuuasennuksella

Myymme, asennamme ja huollamme Kymenlaaksossa mm. seuraavia ilmalämpöpumppumerkkejä (klikkaa):

   

Vivax Y-DESIGN – Energiatehokkain ilmalämpöpumppu 

ACP-09CH25AEYI 4,5 KW (R32) & ACP-12CH35AEYI 4,6 KW (R32)

VIVAX Y-design on tyylikäs ilmalämpöpumppu, jonka vuosilämpökerroin kylmässä ilmastossa on markkinoiden paras 4,3. SCOP on 5,3 ja A+++ luokkaa.

Takkatoiminto on automaattinen. Laite vähentää tehoansa vähitellen aina nollaan asti, jos se havaitsee, että toinen lämmönlähde on toiminnassa. Kun takka taas viilenee, alkaa Y-design automaattisesti ottaa vastuuta lämmityksestä, jopa -32°C asti. Lue lisää vivax.fi

VIVAX Y-DESIGN hinnat alkaen 2090€ perusasennettuna!

Kysy asennuspalvelua!

info@costella.fi, tai puhelimitse Seppo Kunnasluoto 044 399 2272  

Cooper&Hunter ilmalämpöpumput.
Voimakkaita, hiljaisia ja tehokkaita ilmalämpöpumppuja pohjoisiin olosuhteisiimme!

“COMFORT INNOVATIONS” eli ”mukavuus innovaatiot” on muodostunut Cooper&Hunter tuotemerkin tunnuslauseeksi. C&H laitteet ovat saavuttaneet suuren suosion ympäri maailman sitten perustamisvuoden 2003, sen alla olevat tuotteet lasketaan jo miljoonissa. Cooper&Hunter on merkki laadusta ja luotettavuudesta.

TM testimenestyjä VIP inverter ilmalämpöpumppu

Cooper & Hunter brandin alla valmistuu mm. ilmalämpöpumppuja. Tehokkaimmat lämmityslaitteet ovat esim. TM testissäkin menestynyt VIP Inverter sekä uutuus SUPREME uudella ympäristöystävällisemmällä R32 kylmäaineella ja kaksivaiheisella kompressorilla. Laitteen teho ei lopu kesken -32°C pakkasellakaan ja vuosihyötysuhde on huikea 5,1. 

Tarjolla on myös kattava valikoima laitetteita monenlaisiin tiloihin joihin esimerkiksi perinteinen seinälle asennettava ilmalämpöpumppu ei sovi. Kattokasettimallit, kanavamallit ja kattopinta- ja seinämallit lämmittävät / viilentävät myös tehokkaasti ja sulautuvat sisustukseen. 

Jäähdytykseen löytyy myös mallinsa, esimerkkinä VERITAS jonka laitehinta on alkaen jopa alle 500 euroa. 

Katso lisää cooperhunter.fi 

Kysy asennuspalvelua!

info@costella.fi, tai puhelimitse Seppo Kunnasluoto 044 399 2272  

 

Ilmalämpöpumpun merkin ja mallin valinta

Ilmalämpöpumput ovat viime vuosina kehittyneet paljon etenkin talviominaisuuksien ja käytön monipuolisuuden osalta.

Ammattitaitoinen myyjä joka ei ole sitoutunut ainoastaan yhteen ilmalämpöpumppumerkkiin, osaa auttaa juuri sinun asuntoosi ja käyttötarkoitukseesi sopivan ilmalämpöpumppumerkin ja -mallin valinnassa.

Usein ilmalämpöpumpun valinta tehdään naapurin tai tuttavan kerrottua, että se ja se laite on hyvä. Tai on koetettu kaivella netistä tietoa ja käyttökertomuksia. Merkkien ja mallien kirjo on kuitenkin niin suuri, että alan ammattilaisellekin on täysi työ pysyä laajasti menossa mukana. Kannattaa siksi arvostaa luotettavan asentajan neuvoja ja suosituksia.

Mikään yksittäinen merkki ei ole aina ja joka kohteessa se paras merkki.
Nykyisten merkkien väliset käytännön erot ovat pienet.
Tärkeintä on valita juuri omaan kohteeseen sopivilla ominaisuuksilla varustettu merkki ja malli.

 • Ilmalämpöpumpun teholuokka
  Valinta lähtee oikeasta mitoituksesta. Lämmityskäyttöön hankittu invertterisäätöinen pumppu toimii parhaiten tietyillä osatehoalueilla. Ei siis pidä valita liian pientä tai liian suurta ilmalämpöpumppua. Väärä teholuokka vaikuttaa mm. hyötysuhteeseen (COP), äänitasoon, sulatusten toimintaan ja laitteen kestävyyteen. Ilmalämpöpumpun tehon valintaan vaikuttaa moni muukin seikka kuin asunnon neliöt, siksi on tärkeää saada ammattilaisen mielipide juuri sinulle sopivasta ilmalämpöpumpusta paikan päällä.
 • Ilmalämpöpumpun hyötysuhde COP, nykyisin vuosihyötysuhde SCOP
  Vielä nykyisin laitteiden COP-arvot esitteissä ilmoitetaan +7ºC ulkolämpötilassa. Täten saatavan säästön arviointi keskimääräisellä lämmityskaudella on lähes mahdotonta. Tärkeämpää on tietää COP-arvot esim. +5ºC ja -15ºC asteen välillä, vieläpä sulatukset huomioiden. Nämäkin asiat riippumaton ammattilainen osaa kertoa.
 • Ilmalämpöpumpun erityisominaisuudet
  Eri merkeillä ja malleilla on panostettu lukuisiin ominaisuuksiin, joita kaikkia ei voi saada samassa laitteessa. Yksi puhdistaa huoneilmaa erityisen tehokkaasti, joku on kovin hiljainen, yksi on siro toinen kolho, joku antaa suuren huipputehon, joku pystyy säätämään tehon hyvin pienelle leudolla kelillä tai apulämmönlähteen kaverina jne, jne.
  Juuri näistä ominaisuuseroista kertominen on ammattilaisen palvelua.
 • Ilmalämpöpumpun takuu
  Koska nykyaikainen ilmalämpöpumppu on hyvin tekninen laite, kannattaa takuun pituuteen ja sisältöön kiinnittää huomiota. Maahantuojan tulee olla myös tunnettu hyvästä jälkimarkkinoinnista.
  Ilmalämpöpumpullahan tavoitellaan säästöä lämmityskuluissa, ei siis ole mukavaa, jos säästöt valuvat itse maksettaviin huoltoihin.
 • Ilmalämpöpumpun hinta
  Ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna 1 200 € –  2500 €.
  Haitari on siis laaja. Hinta-laatusuhde pitää olla kunnossa,
  jo 1 200 €:lla voi saada erittäin hyvän ilmalämpöpumpun asennuksineen.
  Kaikkein halvimpien hankintaa kannattaa miettiä kahdesti, toisaalta kalliisti markkinoidusta “brandistä” saa maksaa monta satasta ilmaa. Korkea hinta ei siis aina ole tae laadusta. Eikä aina edes se tunnettu merkki.

 

Ilmalämpöpumpun asentajan valinta

Ilmalämpöpumpun luotettavan toiminnan ja pitkän elinkaaren varmistamiseksi asennustyön huolellisuus on ensiarvoisen tärkeää. Ei ole asentajan ammattitaidon mittari, että työ on jo puolelta päivin valmis. Huolellinen ilmalämpöpumpun asennus saattaa kestää hyvinkin koko työpäivän, joskus myöhään iltaan asti.

Costellan ilmalämpöpumppuasentajilla on vähintäinkin useiden satojen ilmalämpöpumppujen asennuskokemus kullakin. Heillä on myös asennusoikeudet yli 3 kg laitteistoille, tämä ei ole tavallista alalla. Sähkötyötkin tulee kunnolla valmiiksi ilman erikseen tilattavaa sähkömiestä. Roskia ja pakkausmateriaaleja emme jätä asiakkaan harmiksi. Käytön opastukseen varaamme myös aikaa riittävästi. Costellan asentaman ilmalämpöpumpun kanssa ei tarvitse jäädä yksin, huolto ja neuvot on saatavilla vuosiksi eteenpäin. Olemme asentaneet toimialueellemme yli 2 000 ilmalämpöpumppua. Ammattiylpeydellä suoritettu asennustyö koituu kaikkien eduksi, meille vaikkapa siten, että pakkastalvinakaan ei turhia huolto- ja korjauskäyntejä ilmalämpöpumpuille tarvita. Asentajamme tulee mielellään kotiisi opastamaan sopivan ilmalämpöpumppumallin ja asennuspaikan löytämisessä.

Ilmalämpöpumpun hinta

Ilmalämpöpumppu ja sen asennus kannattaa hankkia samasta paikasta. Tällöin huolto ja neuvot ovat lähellä, mikäli tarvetta ilmenee. Hyvän ilmalämpöpumpun hinta asennettuna on 1 300 eurosta ylös päin.

Lämpöpumpun hankintaa suunniteltaessa kannattaa käyttää hyväksi ilmaista palveluamme, jossa kylmälaiteasentajamme opastaa paikan päällä oikean laitteen valinnassa.  Hän käy kanssasi läpi vaihtoehdot laitteiden sijoittelussa, ja alan ammattilaisena osaa kertoa eri lämpöpumpuista ja niiden mahdollisuuksista laajemminkin.

Costella Oy on TUKESin valtuuttama kylmälaiteliike, jolla on pätevyys asentaa ja huoltaa myös kylmäainetta yli 3 kg sisältäviä suurempiakin laitteita.

Kun tilaat ilmalämpöpumpun asennuksen meiltä, tulee sen suorittamaan omat kylmäalan ammattilaisemme joilla on “isot luvat”. Voit siis olla varma että saat palvelua kokeneelta raudanlujalta ammattilaiselta.

Meiltä saat lämpöpumppu- ja viilennyslaitteistot aina mummon mökistä kerrostaloihin ja kauppakeskuksiin.

Kuulumme: Suomen LämpöpumppuyhdistykseenSuomen Kylmäliikkeiden Liittoon sekä Lämmitysenergiayhdistykseen

Kylmälaiteasentajillamme on myös sähköpätevyys, joten paikalle tuleva asentaja hoitaa työn alusta loppuun.

Ilmalämpöpumput Suomen olosuhteisiin

Edustamme parhaita kylmiin olosuhteisiin suunniteltuja ilmalämpöpumppuja, vesi-ilmalämpöpumppuja sekä maalämpöpumppuja.  Varma toiminta, huippuarvot hyötysuhteissa ja hyvät takuut ovat tärkeitä valintakriteerejämme.

Ilmalämpöpumpun asennustyö

Lämpöpumppuasentajillamme on näyttökokeen sisältävän kylmälaiteasentajan ammattitutkinnon lisäksi takanaan sähkö-, instrumentti-, automaatio- tai LVI-alan ammattitutkinnot/opistot.

Ammattitaidon ja kokemuksen osuutta ei voi väheksyä lämpöpumppualalla. Ilmalämpöpumppuja asennetaan tällä hetkellä maassamme hyvinkin kevein tiedoin ja taidoin. Varmistu siis aina asentajasi pätevyydestä ja asennusoikeuksista. Turvatekniikan keskus ylläpitää rekisterejä asennusoikeudet omaavista toiminnanharjoittajista.

Myymme ilmalämpöpumppuja ainoastaan asennettuina. Tällöin voimme vastata laitteen toiminnasta parhaalla mahdollisella tavalla, sekä taata laitteelle parhaan suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän. Alalle on vakiintunut käsite “perusasennus”. Täten asiakas voi vertailla hintoja eri toimittajien kesken.

Perusasennus on riittävä useimmissa kohteissa. Joskus on kuitenkin parempi valita vaativampi asennuspaikka, jotta laitteistosta saatava hyöty olisi paras mahdollinen. Vaadi kuitenkin aina tieto lopullisista kokonaiskustannuksista ennen päätöksen tekoa.  “Asennettuna” -hinnan sisältö voi nimittäin vaihdella eri liikkeiden kesken. Varaamme aina asentajalle koko työpäivän tähän perusasennukseenkin. Vaikka työ jatkuisi vielä seuraavanakin päivänä, pitää sovittu hinnoittelu. Lämpöpumpun asennus ei ole nopeuslaji, vaan huolellisella työllä varmistetaan laitteen moitteeton toiminta ja pitkä käyttöikä.


Ilmalämpöpumpun perusasennushinta sisältää:

 • Matkakustannukset 50 km
 • Eristetyt kylmäaineputket, 6 m
 • Maadoitettu pistorasia tai turvakytkin max. 5 m johdotuksella / 0,5 h työ
 • Läpivienti puurakenteeseen tai tiiliverhoukseen 1 kpl
 • Kylmäaineputkiston kotelointi
 • Tärinänvaimenninkumisarja ulkoyksikölle
 • Seinäteline ulkoyksikölle
 • Koeponnistus typellä
 • Tyhjiöinnin varmennus digitaalisella tyhjiömittarilla
 • Vuototestaus lisäksi erillisellä vuodon ilmaisimella
 • Käytön opastus
 • Asennuspöytäkirja

Erikseen hinnoiteltavat työt tai tarvikkeet:

 • Yli 50 km matkat
 • Yli 6 m kylmäaineputkisto
 • maateline / sokkeliteline
 • Juottamalla tehtävät kylmäaineputkistot typpeä suojakaasuna käyttäen
 • Sähkötyöt keskukselta ja siihen tarvittavat tarvikkeet
 • Mahdollisesti tarvittavat vikavirtasuojakytkimet ja johdonsuojakytkimet
 • Läpivientireikä täystiileen tai kiviseinään
 • Normaalista poikkeavat asennusolosuhteet, kuten työkorkeus yli 3 m, yläpohjat ym.

ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTOTYÖT

Huollamme kaiken merkkiset ilmalämpöpumput.
Teemme myös toimintatarkastukset. Mikäli epäilet ilmalämpöpumpussasi vikaa tai se toimii epätyydyttävästi, pyydä meiltä apua.

ITSE TEHTÄVÄT HUOLTOTYÖT

Ilmalämpöpumppu on varsin huoleton laite, eikä vaadi paljoa huolenpitoa. Normaalisti riittää sisäyksikön karkeasuodattimien imurointi kerran kuussa. Syksyisin on hyvä puhdistaa ulkoyksikön kenno puun lehdistä yms. Sisäyksiköltä lähtevän kondenssivesiputken aukiolo on hyvä tarkistaa. Laitteiston asentaja kertoo näistä asioista käytön opastuksen yhteydessä.

Viime kesinä jäähdytystarve on ollut poikkeuksellisen suurta. Siksi on Suomessakin havahduttu ongelmaan, joka voi johtua huonosta ilmalämpöpumpun sisäyksikön hygieniasta. Jotkut pumppumerkit eivät osaa kuivattaa sisäyksikön kennoa jäähdytyksen loputtua, tällöin kenno on märkä ja pölyinen pitkiä aikoja. Siis hyvä kasvualusta homeelle. Myös kennon alla olevaan kondenssivesialtaaseen voi kertyä bakteerikasvustoa. Hajuhaittojakin saattaa esiintyä.

mm. VIVAX ilmalämpöpumpuissa on erityinen sisäyksikön kuivatus-toiminto, eikä siis näitä ongelmia yleensä ilmene. Asentajamme osaa neuvoa pumpun oikeanlaisen jäähdytyskäytön.

Kotinsa sisäilmastosta huolehtivalle ilmalämpöpumpun käyttäjälle tarjoamme laajan valikoiman puhdistus / desinfiointiaineita omatoimiseen huoltoon. Ohessa yleisimpiä omien asentajiemmekin käyttämiä kemikaaleja saatavana:

Sisäyksikön kennon puhdistus

Sisäyksikön kennon desinfiointi

Kondenssivesiputken puhdistus

Sisäyksikön kotelo ja ilmanohjaimet

Sisäyksikön kennon kondenssivesiallas

Hajustin sisäyksikön ilmavirralle

Kaikista omatoimiseen huoltoon käytettävistä tuotteista voit kysyä meiltä.

Pyydä tästä asentajamme ilmaiselle esittelykäynnille!