Poistoilmalämpöpumppu vain 1 750 € Uutuus

poistoilmalämpöpumppu Multiheater Eco

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu ottaa hukkalämmön hyötykäyttöön

Mikä on Multiheater lämpöpumppu?

Multiheater Eco on perustekniikaltaan poistoilmalämpöpumppu. Multiheater Eco on kuitenkin erilainen kuin perinteiset poistoilmalämpöpumput. Se on kehitetty aivan uudesta näkökulmasta. Sen tehtävä on ottaa energiaa talteen hyvällä hyötysuhteella sieltä, missä sitä eniten tuhlataan – vähän kerrallaan, mutta koko ajan.
Ilmanvaihdon hukkalämpö ja kaikki muu ylilämpö jota talossa tai muussa tilassa syntyy, siirretään ympäri vuoden energiatehokkaasti korvaamaan päälämmönlähteen ottamaa energiaa neljä kertaa edullisemmin.
Multiheater voi huolehtia ilmanvaihdosta ja tarvittaessa joskus jopa jäähdytyksestä.

  • Maksaa 1 750 €
  • Tuottaa vuodessa lämpöä 1 400 €
  • Ottaa vuodessa sähköä 350 €
  • Säästää vuodessa yli 1 000 €
  • Takaisinmaksuaika alle kaksi vuotta

LUE TÄSTÄ LISÄÄ

Multiheater Eco on rahansäästäjä öljy-, kaasu- ja sähkölämmittäjille

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu on lisäapu lämmitykseen

Multiheater poistoilmalämpöpumppu ottaa tilassa olevan energian talteen ja tuo säästöä koko ajan. Se voi tuottaa vuodessa yhtä suuren lämpömäärän, joka vastaa normaalin pienen talon koko vuoden lämmitystarvetta.

Sen erinomaisuus perustuu jatkuvaan toimintaan pienellä teholla jolloin sen ei tarvitse vaihtaa liikaa ilmaa toimiakseen tehokkaasti.
Multiheater voi tuottaa kaiken kuuman käyttöveden koko perheelle ja pystyy tarvittaessa huolehtimaan keskikokoisen talon määräysten mukaisesta ilmanvaihdosta vaihtamalla sisäilman kerran kahdessa tunnissa.

Nopein säästäjä

Vertailu: Multiheaterin kustannus on vain tavallisen ilmalämpöpumpun luokkaa, joka sekin on tietysti oiva apu lämmityskustannuksiin. Multiheater lämmittää lisäksi käyttöveden ja pystyy levittämään lämpönsä koko taloon käyttäen päälämmitysjärjestelmän vesikiertoista lämmönjakoa. Aurinkopaneeleihin verrattuna sekä hankintakustannus että takaisinmaksuaika ovat vain murto-osia, ja saavutetut säästöt moninkertaiset.

Koska kaiken vuodessa tarvittavan kuuman käyttöveden valmistaminen on Multiheaterille pikku juttu, jää sille kosolti aikaa pumpata lämpöä myöskoko talon lämmitysjärjestelmään. Kaikki vesikiertoiset lämmitysjärjestelmät sopivat lähes poikkeuksetta. Kalliita muutoksia ja hankintoja ei nykyiseen lämmitysjärjestelmään useinkaan tarvita.

 

Kenelle?

Kaikille joilla käyttövesi lämmitetään nyt sähkövaraajalla, öljy- tai sähkökattilalla tai maakaasulla: Multiheater lämpöpumppu yhdistetään yksinkertaisesti kahdella putkella varaajan tulo- ja lähtöliitäntöihin. Sen lämmönvaihdin soveltuu käyttöveden suoraan lämmitykseen, eikä kylmäaineen sekoittumisvaaraa veteen ole. Lämmityskierukalla varustetut käyttövesivaraajat soveltuvat luonnollisesti myös lämmönsiirtoon.

Kaikille joilla on talossa vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä, siis patterit, lattialämmitys tai ilmalämmitys joka lämpenee öljyllä, sähköllä, maakaasulla tai muulla palavalla polttoaineella. Laite sopii myös maa- ja ilmavesilämpöpumpulla lämpiäviin taloihin, mutta säästöpotentiaali ei ole yhtä suuri. Ilmalämpöpumppu ainoana lämpöpumppuna taas on hyvinkin sopiva kumppani Multiheaterille. Edullinen hinta ja pieni kulutus mahdollistavat lyhyen takaisinmaksuajan.

Multiheater Eco tekniikkaa

Multiheater Eco on “plug and play” poistoilmalämpöpumppu täynnä huipputekniikkaa. Asennus ei vaadi kylmälaiteasentajaa. Se sisältää valmiiksi kaiken tarvittavan, vain kaksi vesiliitäntää tulee liittää laitteeseen, sekä liitännät 125mm ilmayhteisiin.

• seinäkiinnitys ja pieni koko, 75 x 55 cm
• energiatehokas kompressori
• nelirivinen Fin-Coil höyrystinkenno
• superhiljainen Vortex-puhallin,vain 45dB
• EEV elektroninen syöttölaite
• tukkeutumaton energiatehokas lämmönvaihdin,joka sopii suoraan käyttöveden lämmitykseen
• älykäs ja helppokäyttöinen ohjainpaneeli kosketusnäytöllä.
• pistotulppaliitäntä ja anturit varaajalle
• Wilo kiertovesipumppu integroituna

KATSO TARKEMMAT TIEDOT TÄSTÄ

Käyttökohteita

Käyttöveden lämmitys

Suora kytkentä vanhaan käyttövesivaraajaan. Kaikki mallit sopivat eikä uutta varaajaa tarvita. Mitä runsaampaa on veden kulutus, sitä suurempi on saavutettu säästö.

Kovan löylymiehen ja paljon suihkuttelevan urheiluperheen ystävä

Kun saunotaan, niin mitä talossa tapahtuu?
– kiuas tuottaa hurjasti ylilämpöä tilaan
– kuumaa vettä kuluu suihkuissa runsaasti
– vesihöyry kostuttaa pinnat ja muut rakenteet – Multiheater ratkaisee kaiken tämän yhdellä kertaa
– se ottaa ylilämmön talteen COP 4-5
– se tekee kuumaa vettä juuri kulutetun tilalle
– se kuivattaa seinäpinnat ja rakenteet nopeasti

Poistoilmalämpöpumppu

Käyttöveden lämmitys sekä talon lämmitys puhallinkonvektorilla

Multiheater Eco hoitaa ilmanvaihdon ja ottaa jäteilmasta lämpöenergian käyttöveteen sekä talon lämmitykseen.
Yksinkertainen kytkentä jossa ensisijasesti käyttövesi pidetään kuumana ja varaajan latauduttua haluttuun lämpötilaan, kääntää vaihtoventtiili lämmön puhallinkonvektorille.
Sopii talon käyttöveden tuotantoon ja päälämmönlähteen tueksi.
Sopii pienen talon tai rantamökin taydelliseksi lämmitys ja ilmanvaihtojärjestelmäksi.
Tarvittavat pääkomponentit ovat edullisia:
Multiheater Eco 1750 €, ja esimerkiksi:
Elco 120P kierukkakäyttövesivaraaja 450 €
Cooper & Hunter FW-sarjan puhallinkonvektori 366 €
Vaihtoventtiilisarja lämpötilaohjauksella 250 €

 

Poistoilmalämpöpumppu, käyttövesivaraaja ja puhallinkonvektori

Käyttöveden lämmitys öljykattilan puolesta

Suora kytkentä nykyiseen öljykattilaan. Lämmityskattilanhan on oltava kuumana vaikka taloa ei lämmitetä, jotta saadaan kuumaa käyttövettä. Tämä on tuhlausta lämmityskauden ulkopuolella. Multiheater poistoilmalämpöpumppu pitää kattilan kuumana lämmityskauden ulkopuolella ja tuottaa kaiken kuuman käyttöveden hyvällä hyötysuhteella, noin neljä kertaa edullisemmin kuin öljy.
Joskus voi olla edullista lisätä pieni priimausvaraaja kattilan perään tulistamaan käyttövettä. Esim. 50 litran ELCO riittää hyvin.
Öljyä ei tarvitse käyttää lainkaan lämmityskauden ulkopuolella, joten säästö on suuri.

Öljykattilan rinnalla. Käyttöveden priimaus optiona.

Talon lämmityksen avustus

Täyden hyödyn laitteesta saa, kun myös lämmitysverkostoa tuetaan ympäri vuoden. Tällöin lämminvesivaraaja tulee olla lämmityskierukalla varustettu ja yksinkertainen vaihtoventtiili (optio) siirtää lämmön lämmitysjärjestelmään kun käyttövesi on ensin kuumennettu.

Käyttövesi ja talon lämmitys minkä tahansa lämmönlähteen rinnalla (vaihtoventtiili optiona).

Ylilämpö hyödyksi ja ilmanvaihdon tehostus

Jos talossa, liiketilassa tai missä tahansa on ylimääräistä lämpöä, voidaan se siirtää koko rakennusta palvelevaan lämmitysjärjestelmään. Yksinkertaisimmillaan vaikka rakennuksen perimmäisessä nurkassa patteriverkostoon liittämällä. Laitteen ei tarvitse silloin olla lähelläkään kattilahuonetta. Näin jokainen Multiheater tuottaa 13 000 kWh vuodessa lämpöä COP 4 vähentäen päälämmönlähteen kuormaa. Vastaava säästö ja hyöty saadaan myös silloin, kun ilmanvaihtoa pitää tehostaa. Laite jäähdyttää ulos puhallettavan ilman ja siirtää lämpöenergian veteen. Energiatehokkuus on ympäri vuoden hyvä COP n. 4. Järkevämpää tapaa säästämiselle on vaikea löytää.

Talon lämmitys suoraan verkostoon missä osassa rakennusta tahansa.

Multiheater poistoilmalämpöpumppu on helppo asentaa

Se voidaan asentaa minne tahansa talossa josta on helppo vetää putket käyttövesivaraajalle tai tarvittaessa lämmityskattilalle tai lämmitysvaraajalle. Pistotulppaliitäntä on valmiina ja virtaa laite tarvitsee vain yhden 10A sulakkeen (400W). Ilmanvaihtoliitännät ovat laitteen päällä. Tuloilma voidaan ottaa vapaasti laitteen päältä tai mistä tahansa poistokanavasta. Jos talossa on LTO-kone, otetaan ilma sen jäteilmakanavasta. Kylmä poistoilma, josta Multiheater on ottanut lämpöenergian talteen, johdetaan ulos. Laite sopii niin painovoimaisella ilmanvaihdolla oleviin, huippuimurilla ja talotuulettimella varustettuihin, kuin myös koneellisella lämmöntalteenotolla varustettuihin taloihin. Asennuksen voi kätevä suorittaa itsekin, mutta paras on kysyä palvelua ammattilaiselta, joka osaa punnita kaikki eri mahdollisuudet maksimaalisen säästön saamiseksi. Kohteesta ja vanhasta järjestelmästä riippuen asennus sujuu yleensä yhdessä työpäivässä. Ilmavesi- ja maalämpöpumpun asennuksissa vaadittavaa kylmälaitetyötä, erillistä ulkoyksikköä, porakaivoja tai pihankaivuuta ei tarvita.

Tutustu tarkemmin tästä

ESITE

Linkki verkkokauppaan