Poistoilmalämpöpumput

multiheater-esite

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu ottaa hukkalämmön hyötykäyttöön

  • Maksaa alle 2 000 €
  • Tuottaa vuodessa lämpöä 1 400 €
  • Ottaa vuodessa sähköä 350 €
  • Säästää vuodessa yli 1 000 €
  • Takaisinmaksuaika alle kaksi vuotta

Multiheater Eco on rahansäästäjä öljy-, kaasu- ja sähkölämmittäjille

Multiheater on lisäapu lämmitykseen

Multiheater lämpöpumppu ottaa tilassa olevan energian talteen ja tuo säästöäkoko ajan. Se voi tuottaa vuodessa yhtä suuren lämpömäärän, joka vastaa normaalin pienen talon koko vuoden lämmitystarvetta.

Sen erinomaisuus perustuu jatkuvaan toimintaan pienellä teholla jolloin sen ei tarvitse vaihtaa kerralla ilmaa niin paljoa, että päälämmönlähteen tulisi korvata mahdollisesti syntyvää lämpövajetta. Se voi tuottaa kaikenkuuman käyttöveden koko perheelle ja pystyy tarvittaessa huolehtimaan keskikokoisen talon määräysten mukaisesta ilmanvaihdosta vaihtamalla sisäilman kerran kahdessa tunnissa.

Nopein säästäjä

Vertailu: Multiheaterin kustannus on vain tavallisen ilmalämpöpumpunluokkaa, joka sekin on tietysti oiva apulämmityskustannuksiin. Multiheater lämmittää lisäksi käyttöveden ja pystyy levittämään lämpönsä koko taloon käyttäen päälämmitysjärjestelmän vesikiertoista lämmönjakoa. Aurinkopaneeleihin verrattuna sekä hankintakustannus että takaisinmaksuaika ovat vain murtoosia,ja saavutetut säästöt moninkertaiset.

Koska kaiken vuodessa tarvittavan kuuman käyttöveden valmistaminen on Multiheaterille pikku juttu, jää sille kosolti aikaa pumpata lämpöä myöskoko talon lämmitysjärjestelmään. Kaikki vesikiertoiset lämmitysjärjestelmät sopivat lähes poikkeuksetta. Kalliita muutoksia ja hankintojaei nykyiseen lämmitysjärjestelmään useinkaan tarvita.

Mikä on Multiheaterlämpöpumppu?

Multiheater Eco 18 on perustekniikaltaan poistoilmalämpöpumppu. Perinteinen poistoilmalämpöpumppu (PILP)on yleensä pienen tai keskisuuren uudentalon päälämmönlähde, eikä sitenyleensä sovellu saneerauskohteeseen tai suureen rakennukseen kylmän talven vaatiman suuren lämpötehon vuoksi. Talvella perinteinen PILP tarvitseesähkövastusta avukseen lämmityksessä.

Multiheater Eco 18 erilainen. Se on kehitettyaivan uudesta näkökulmasta.Se ei koskaan ole päälämmönlähde.Sen tehtävä on ottaa energiaa hyvällähyötysuhteella sieltä, missä sitä enitentuhlataan – vähän kerrallaan, muttakoko ajan.

Ilmanvaihdon hukkalämpöja kaikki muu ylilämpö jota talossatai muussa tilassa syntyy, siirretäänympäri vuoden energiatehokkaastikorvaamaan päälämmönlähteen ottamaaenergiaa neljä kertaa edullisemmin(COP 4). Multiheater voi huolehtia ilmanvaihdosta ja tarvittaessa joskus jopa jäähdytyksestä.

Kenelle?

Kaikille joilla käyttövesi lämmitetään nyt sähkövaraajalla, öljy- tai sähkökattilallatai maakaasulla: Multiheater lämpöpumppu yhdistetään yksinkertaisesti kahdella putkella varaajantulo- ja lähtöliitäntöihin. Sen lämmönvaihdin soveltuu käyttöveden suoraanlämmitykseen, eikä kylmäaineen sekoittumisvaaraa veteen ole. Lämmityskierukalla varustetut käyttövesivaraajat soveltuvat luonnollisesti myös lämmönsiirtoon.

Kaikille joilla on talossa vesikiertoinenlämmönjakojärjestelmä, siis patterit,lattialämmitys tai ilmalämmitys jokalämpenee öljyllä, sähköllä, maakaasullatai muulla palavalla polttoaineella. Laite sopii myös maa- ja ilmavesilämpöpumpullalämpiäviin taloihin, mutta säästöpotentiaali ei ole yhtä suuri. Ilmalämpöpumppu ainoana lämpöpumppuna taas on hyvinkin sopivakumppani Multiheater:lle. Edullinen hinta (alle 2000€) ja pienikulutus mahdollistavat lyhyen takaisinmaksuajan.

Multiheater Eco 18 tekniikkaa

Multiheater Eco 18 on “plug and play” lämpöpumppu täynnähuipputekniikkaa. Asennus ei vaadi kylmälaiteasentajaa. Se sisältää valmiiksi kaiken tarvittavan, vain kaksi vesiliitäntää tulee liittää laitteeseen, sekä liitännät 125mm ilmayhteisiin.

• seinäkiinnitys ja pieni koko, 75 x 55 cm
• energiatehokas Panasonic kompressori
• nelirivinen Fin-Coil höyrystinkenno
• superhiljainen Vortex-puhallin,vain 45dB
• EEV elektroninen syöttölaite
• tukkeutumaton energiatehokas lämmönvaihdin,joka sopii suoraan käyttöveden lämmitykseen
• älykäs ja helppokäyttöinen ohjainpaneeli kosketusnäytöllä.
• pistotulppaliitäntä ja anturit varaajalle
• Wilo kiertovesipumppu integroituna

Käyttökohteita

Käyttöveden lämmitys

Suora kytkentä vanhaan varaajaan. Kaikki mallit sopivat eikä uuttavaraajaa tarvita. Mitä runsaampaa on veden kulutus, sitä suurempion saavutettu säästö.

Kovan löylymiehen ja urheiluperheen ystävä

Kun saunotaan niin mitä talossa tapahtuu?
– kiuas tuottaa hurjasti ylilämpöä tilaan
– kuumaa vettä kuluu suihkuissa runsaasti
– vesihöyry kostuttaa pinnat ja muut rakenteetMultiheater ratkaisee kaiken tämän yhdellä kertaa
– se ottaa ylilämmön talteen COP 4-5
– se tekee kuumaa vettä juuri kulutetun tilalle
– se kuivattaa seinäpinnat ja rakenteet nopeasti

Suora kytkentä käyttövesivaraajaan. Nykyinenkin varaaja soveltuu.

 

Käyttöveden lämmitys öljykattilalla

Suora kytkentä nykyiseen öljykattilaan. Lämmityskattilan on oltava kuumana vaikka taloa ei lämmitetä, jotta saadaan kuumaa käyttövettä. Tämä on tuhlausta lämmityskauden ulkopuolella. Multiheater pitää kattilan kuumana lämmityskauden ulkopuolella ja tuottaa kaiken kuuman veden. COP 4.

Öljykattilan rinnalla. Käyttöveden priimaus optiona.

Talon lämmityksen avustus

Täyden hyödyn laitteesta saa, kun myös lämmitysverkostoa tuetaan ympäri vuoden. Tällöin lämminvesivaraaja tulee olla lämmityskierukalla varustettu ja yksinkertainen vaihtoventtiili (optio) siirtää lämmöntuoton lämmitysjärjestelmään heti kun käyttövesion täyteen ladattu.

Käyttövesi ja talon lämmitys minkä tahansa lämmönlähteen rinnalla (vaihtoventtiili optiona).

Ylilämpö hyödyksi ja ilmanvaihdon tehostus

Jos talossa, liiketilassa tai missä tahansa on ylimääräistä lämpöä, voidaan se siirtää koko rakennusta palvelevaan lämmitysjärjestelmään. Yksinkertaisimmillaan vaikka rakennuksen perimmäisessä nurkassa patteriverkostoon liittämällä. Laitteen ei tarvitse silloin olla lähelläkään kattilahuonetta. Näin jokainen Multiheater tuottaa 13 000 kWh vuodessa lämpöä COP 4 vähentäen päälämmönlähteen kuormaa. Vastaava säästö ja hyöty saadaan myös silloin, kun ilmanvaihtoa pitää tehostaa. Laite jäähdyttää ulos puhallettavan ilman ja siirtää lämpöenergian veteen. Energiatehokkuus on ympäri vuoden hyvä COP n. 4. Järkevämpää tapaa säästämiselle on vaikea löytää.

Talon lämmitys suoraan verkostoon missä osassa rakennusta tahansa.

Multiheater lämpöpumppuon helppo asentaa

Se voidaan asentaa minne tahansa talossa josta on helppovetää putket käyttövesivaraajalle tai tarvittaessa lämmityskattilalle tai lämmitysvaraajalle. Pistotulppaliitäntäon valmiina ja virtaa laite tarvitsee vain yhden 10A sulakkeen(400W). Ilmanvaihtoliitännät ovat laitteen päällä. Tuloilma voidaan ottaa vapaasti laitteen päältä tai mistä tahansa poistokanavasta. Jos talossa on LTO-kone, otetaan ilma sen jäteilmalähdöstä. Kylmä poistoilma, josta Multiheater onottanut lämpöenergian talteen, johdetaan ulos.Laite sopii niin painovoimaisella ilmanvaihdolla oleviinvanhoihin, huippuimurilla ja talotuulettimella varustettuihin, kuin myös koneellisella lämmöntalteenotolla varustettuihin taloihin. Asennuksen voi kätevä suorittaa itsekin, mutta paras on kysyä palvelua ammattilaiselta, joka osaa punnita kaikki eri mahdollisuudet maksimaalisen säästön saamiseksi. Kohteestaja vanhasta järjestelmästä riippuen asennus sujuu yleensä yhdessä työpäivässä. Ilmavesi- ja maalämpöpumpun asennuksissa vaadittavaa kylmälaitetyötä, erillistä ulkoyksikköä, porakaivoja tai pihankaivuuta ei tarvita.

 

ESITE

Linkki verkkokauppaan