Puhallinkonvektorit jäähdytykseen ja lämmitykseen

Puhallinkonvektorit

Puhallinkonvektorit nyt uudessa hintaluokassa. Puhallinkonvektoria käytetään lämmitykseen ja viilennykseen. Puhallinkonvektorissa kiertää vesi tai maalämmön keruuneste. Puhallinkonvektori voidaan liittää vanhaan vesikiertoon tai sille voidaan tehdä omat vesiputket lämmön/jäähdytyksen lähteeltä. Jäähdytys maaviileällä on yleistä ja erittäin edullista.

Yksi puhallinkonvektori voi myös korvata useamman tavallisen lämmityspatterin. Puhallinkonvektorit toimivat hyvin kaikkien lämpöpumpputyyppien kanssa viilennyksessä sekä lämmityksessä. Cooper and Hunter puhallinkonvektorit sopivat kaiken merkkisten lämpöpumppujen kanssa hyvin yhteen.


Puhallinkonvektori seinäasennus äähdytys puhallinkonvektorilla etenkin maalämpötalossa on hyvin järkevää. Tällaisesta käytetään nimityksiä maajäähdytys, maaviileä, maakylmä sekä erilaisia passiivi– alkuisia -jäähdytys- ja -viilennystermejä. Periaatteena on kierrättää maalämpöpumpulle tehdyn lämpökaivon tai maapiirin lämmönsiirtoneste

SEINÄMALLI PUHALLINKONVEKTORI – YLIVOIMAISESTI MARKKINOIDEN EDULLISIN

Seinälle asennettavat C&H-puhallinkonvektorit muistuttavat ulkonäöltään modernia ilmalämpöpumppua.

 • Joustavat liitäntäputket: Kytkettävissä vapaasti vasemmalta, oikealta tai takaapäin
 • Valmiiksi koteloon integroitu 3-tieventtiili vakiona ilman lisähintaa ja helppo kytkentä
 • Puhalluksen suunnan säätö vaakasuorassa ja pystysuorassa 
 • Kauko-ohjain, jossa LCD-näyttö on vakiona, langallinen ohjain ja keskusohjain ovat valinnaisia
 • Hiljainen äänitaso, nelinopeuksinen puhallinmoottori
 • Eurovent-sertifioitu suorituskyky
 • Helppo huolto etupaneelin kautta, myös ilmaus
 • Tyylikäs ulkonäkö, lämpötilanäyttö
 • Ilmansuodatin
 • C&H puhallinkonvektorit ovat erittäin kilpailukykyisiä sekä teknisesti että hinnaltaan
 • Katso tästä PDF-linkistä kaikkien seinämallisten Cooper&Hunter puhallinkonvektorien tekniset tiedot

 


Puhallinkonvektorit kattokasetti upotettava puhallinkonvektori

KATTOKASETTI UPOTETTAVA PUHALLINKONVEKTORI 

Puhallinkonvektorit voidaan asentaa myös katon sisään upotettuna. Näin saadaan puhallus neljään suutaan ja saadaan aikaan tasaisempi lämmitys / viilennys.

 • Lämmitys / jäähdytyskäyttöön
 • Ehdoton valinta uudistaloon, johon tulee maalämpö
 • Kotelossa sivulähtö myös kanavalle toiseen tilaan
 • Pieni upotuskorkeus helpottaa asennusta
 • Alhainen äänitaso, yksivaiheinen 3 nopeuksinen moottori
 • Kupariputki / alumiiniprofiilit
 • Sinkitty teräsviemäröinti erinomaisella eristyksellä ehkäisee kondenssia ja korroosiota.
 • Mesh-suodatin
 • Mallit pieniin ja suuriin tiloihin

Puhallinkonvektorit kanavamalli

KANAVAMALLI  PUHALLINKONVEKTORI

Kanavamallin -puhallinkonvektori voidaan yhdistää olemassa olevaan kanavistoon, jolloin lämpö saadaan leviämään useisiin tiloihin yhdellä sisäyksiköllä. Kanavamallin puhallinkonvektorilla saadaan täysin näkymätön asennustapa. Laite on tuttu kaikille hotellihuoneen eteisestä. Siinä eteistilan katossa on imusäleikkö ja lämmön/viileän puhallussäleikkö huoneeseen löytyy eteisen katon alaslaskusta.

 • Kytkennät vasemmalle tai oikealle, vaihdettavissa
 • Muotoilun ansioista hiljainen äänitaso
 • Erinomainen puhallusteho
 • Koska ilma voidaan jakaa tilan jokaiseen kulmaan kanavalla, savutetaan miellyttävämpi oleskelu tilassa
 • Raikas ilma on terveellisempää ja mukavampaa
 • Pestävä suodatin
 • Vakiona rautakehyksinen suodatin, alumiinikehystetty suodatin optiona
 • Langallinen ohjain tarjoaa yksinkertaisuutta ja joustavuutta yksikön ohjaukseen (optio)

 


Puhallinkonvektorit kattopintamallit        Lattia ja kattopintamallin puhallinkonvektorit

LATTIAMALLI PUHALLINKONVEKTORI / KATTOMALLI PUHALLINKONVEKTORIT

Lattia-kattopintamallin -puhallinkonvektori sijoitetaan lattialle pystyyn perinteisen patterin tavoin tai kattoon vaaka-asentoon. Aistikas muotoilu sekä vahva teräskuori tekee tästä mallista erityisen sopivan julkisiin tiloihin kuten kirkot ja kappelit

 • Lämmönvaihdin Cu/Al. Kytkennät vasemmalle, vaihdettavissa
 • Kupariputket ja alumiinilevyt koostuvat käämityyppisestä lämmönvaihtimesta, jossa vasemmanpuoleiset liitokset sopivat oikealle. Kolminopeuksinen keskipakoispuhallin, alumiiniset siivet staattisesti ja dynaamisesti tasapainotettu
 • Suorakytketty moottori, jossa on sisäinen lämpösuoja ja lauhdutin
 • Kotelo sinkittyä terästä, joka on päällystetty PVC suojakalvolla
 • Akustinen eristys, lämmönkestävä kiinteä säleikkö
 • Kondensaatioveden keruuastia, eristetty kondenssivesiyhde
 • Ilmansuodatin joka helppo puhdistaa
 • Tyylikäs ulkonäkö

 

Puhallinkonvektorit julkisiin tiloihin
Lattiamallinen puhallinkonvektori sopii vaativaankin sisustukseen

                       

 


LANGALLINEN OHJAIN

 

KJR-18B / E-B Ohjausmoottoriventtiili ja 3-nopeuksinen puhallin, kun lämpötila saavuttaa asetuspisteen, sulkee moottoriventtiilin ja tuulettimen


Puhallinkonvektorin kytkentä maalämpöpumppuun on yksinkertaista

Puhallinkonvektori toimii itsenäisesti riippumatta siitä, onko maalämpöpumppu toiminnassa vai ei. Maalämpöpumpun merkillä ei ole väliä, Cooper&Hunter puhallinkonvektorit sopivat yhteen kaikkien maalämpöpumppumerkkien kanssa. Kytkentäohjeita löydät yleensä maalämpöpumppuvalmistajan sivuilta, tässä kuitenkin pari yleistä kytkentää. Usein maalämpöurakoitsija on tehnyt valmiin varauksen passiiviviilennykselle, jolloin tarvitset ainoastaan kiertovesipumpun. Usean puhallinkonvektorin kytkennässä on suuri etu, että Cooper&Hunter seinämallin puhallinkonvektoreissa on sisäänrakennettu kolmitieventtiili aina valmiina.

Maaviileäkytkentä puhallinkonvektorin kytkenä maalämpöpumppuun
Puhallinkonvektorin kytkentä ennen maalämpöpumpun lämmönvaihdinta.
Maaviileän puhallinkonvektorin kytkentäesimerkki
Puhallinkonvektorin kytkentä maalämpöpumpun lämmönvaihtimen jälkeen.

 

 

Puhallinkonvektorin käyttökohteet ja edut

Jäähdytys puhallinkonvektorilla

Jäähdytys puhallinkonvektorilla etenkin maalämpötalossa on hyvin järkevää. Tällaisesta käytetään nimityksiä maajäähdytys, maaviileä, maakylmä sekä erilaisia passiivi– alkuisia -jäähdytys- ja -viilennystermejä.
Periaatteena on kierrättää maalämpöpumpulle tehdyn lämpökaivon tai maapiirin lämmönsiirtonestettä suoraan puhallinkonvektorissa.

Koska siirtoneste on aina kylmää, vain vähän plussan puolella, saadaan siitä ikään kuin ilmaiseksi energiaa rakennuksen jäähdytykseen. Sähköenergiaa kuluu ainoastaan pienen kiertovesipumpun ja tuulettimen pyöritykseen.
Erillistä lämpöpumpun toimintaa ei tarvita ja tämä onkin maaviilennyksen idea. Jäähdytys tapahtuu siis lähes ilmaiseksi. Käyttökustannuksia pienentää lisäksi hyvin vähäinen huollon tarve, koska tekniikka on yksinkertaista ja sitä on vähän.

Huoltotoimina vuosittain on vain maapiirin riittävän paineen tarkastus ja puhallinkovektorin ilmasuodattimen imurointi määrävälein riippuen asunnon pölyisyydestä.

Omakotitalojen ohella puhallinkonvektoreilla toteutetaan hyvinkin suuria jäähdytyskohteita liikerakennuksissa ja tuotantotiloissa.

Lämmitys puhallinkonvektorilla

Lämmitys onnistuu aivan samalla puhallinkonvektorilla, jolla viilennetään kesällä. Lämmityskaudella siinä kiertävä vesi vain on kuumaa. Omakotikäytössä lämmittävän puhallinkonvektorin käyttö vastaa lähinnä ilmalämpöpumpun sisäyksikön ohjaamista. Kaukosäätimellä hallitaan sopivaa huonelämpötilaa.

Suuremmissa kohteissa, kuten varasto- ja tuotantotiloissa puhallinkonvektoreilla lämmitetään koko tila helposti. Niillä on helppo ja halpa rakentaa vesikiertoinen lämmönjako. Tarvitaan ainoastaan lämmönlähde (lämpöpumppu, öljy- tai kaasukattila tai niiden hybridiyhdistelmä) ja kaksi putkea konvektoreille.
Tyypillinen saneerauskohde onkin sähkölämmitteinen rakennus, jossa ei vesikiertolämmitystä ole ollut. Koska puhallinkonvektoreita tarvitaan vain vähän, tulee niiden hankinta putkituksineen edulliseksi. Lämpöpumppu pienentää lämmityslaskun puoleen, joten lämpösaneerauksen takaisinmaksuaika on lyhyt.

Energiatehokkaisiin Atlantic lämpöpumppu- ja hybridilämmitysjärjestelmiin on saatavana tehokkaat puhallinkonvektorit pitkillä ilman heittopituuksilla suuriinkin tuotantotiloihin, joissa ilmalämpöpumpun sisäyksiköt eivät ilman epäpuhtauden vuoksi menestyisi.
Puhallinkonvektori lämmityskäytössä on tehokas ja käyttövarma eikä merkittäviä huoltotoimia tai -kustannuksia synny.
Lämmityskohteiden teho voi helposti olla satoja kilowatteja. 

Cooper&Hunter puhallinkonvektorit ovat edullisia ja tyylikkäitä, hinnat alkaen reilusta kolmesta sadasta eurosta. Teholuokat 2-20kW.

Yrityskäyttöön, tuotantoon ja varastotiloihin löytyy tehokkaat ja modernit Multiheater Volcano puhallinkonvektorit energiatehokkailla kierroslukuohjatuilla EC-puhallinmoottoreilla. Teholuokat 2-93kW. Puhallinkonvektorit yrityksille ja yhteisöille on mahdollista hankkia myös kätevällä rahoituksella.

 

Poistoilmalämpöpumppu, ilmanvaihto ja puhallinkonvektori

Uutta, edullista ja nerokasta on yhdistää Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu ja puhallinkonvektori sekä lämminvesivaraaja.
Multiheater Eco hoitaa poistoilmanvaihdon ja siirtää poistoilman lämpöenergian puhallinkonvektorilla takaisin rakennukseen A+ energiatehokkuudella jopa neljäsosa hinnalla. Kuuma käyttövesi valmistuu siinä samalla hyvällä hyötysuhteella, kun Elco tai Austria-Email lämminvesivaraaja kytketään mukaan.

Helpolla peruskytkennällä Multiheater Eco huolehtii ensin lämpimästä käyttövedestä, ja kun varaaja on kuuma, siirtää se lämmöntuoton puhallinkonvektorin avulla talon lämmitykseen. Tämän järjestelmän laitteet on mahdollista hankkia jopa 2000 – 3000 euron hinnalla. Järjestelmän vuosihyötysuhde lähentelee maalämpöpumpun vastaavaa.

Puhallinkonvektorit ja lämpöpumppu

Katso lisää, myynti & asennus ympäri Suomen

05 366 4155  tai info(a)costella.fi

 


Lämmitys puhallinkonvektoreilla  – Teollisuushallit, tuotantotilat ja varastot

Onko ilmapuhallinlämmitteinen hallisi tai tuotantotilasi kylmä, vaikka öljyä tai muuta energiaa palaa paljon? – Vaihda puhallinkonvektorit nykyaikaisiin, hiljaisiin ja energiatehokkaisiin puhallinkonvektoreihin. Ei ole kallista, ja lämpöä riittää ja rahaa säästyy.

 

Multiheater Volcano puhallinkonvektorit EC moottorilla

Volcano-puhallinkonvektorit ovat uuden sukupolven lämmityslaitteita, joissa yhdistyvät innovatiiviset tekniset ratkaisut ja moderni muotoilu.

Vanhat lämminilmapuhaltimet ovat suuria, rumia, äänekkäitä ja tuhlaavat tolkuttomasti energiaa. Lisäksi ne yleensä ovat jo niin tukkeutuneet, että lämmitysteho on pudonnut huonoksi. Öljyä tai muuta energiaa kuluu paljon, ja tuloksena on vain meteliä eikä ilmakaan oikein kierrä. Vanhojen puhallinpattereiden moottori kuluttaa moninkertaisesti sähköä verrattuna moderneihin EC-moottoreihin. Edullinen vaihtoehto on Multiheater Fan Volcano puhallinkonvektori korvaamaan vanhat puhallinlämmittimet.

Jos halutaan todella minimoida hallin lämmityskustannukset, lisätään järjestelmään lämpöpumpputehoa – muodossa tai toisessa.
Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä on yksinkertaisinta ja halvinta toteuttaa ilmavesilämpöpumpulla ja puhallinkonvektoreilla, jotka ovat suunniteltu alhaiselle lämmitysveden lämpötilalle. Tälläisia puhallinkonvektoreita on vain vähän tarjolla, koska ennen puhallinkonvektorin lämpö tuotettiin yleensä öljyllä, ja silloin järjestelmä vaati hyvin kuuman lämmityspiirin veden.

Suosituin saneerausmuoto onkin vaihtaa vanha huonolla hyötysuhteella toimiva järjestelmä esimerkiksi Atlantic Excellia, tai tehon tarpeesta riippuen Atlantic Cascade ilmavesilämpöpumppulämmitykseen ja Multiheater Fan Volcano VR3 puhallinkonvektoreihin.
Multiheater Fan Volcano puhallinkonvektoreilla on suuret heittopituudet joten niillä on helppoa kattaa suuretkin työ- ja varastotilat minimaalisilla putkivedoilla.

Tuloksena on edullinen lämpöpumppu-lämmitysmuoto tiloihin, joissa tavallinen ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on liian pienitehoinen, tai tilan olosuhteet eivät epäpuhtauksien vuoksi sovi herkille ja monimutkaisille ilmalämpöpumpun sisäyksiköille.

Puhallinkonvektorin muotoilu on palkittua ja tekniset ratkaisut uusinta uutta vesikiertoisen puhallinlämmitttimien luokassa

Energiatehokkaat EC-moottorit antavat optimaaliset käyntiolosuhteet ja sähkönkulutus on pieni.

Sijoittelu on helppoa sekä seinälle että kattoon, koska ilman heittopituudet ovat suuret. Puhaltimen äänitaso on matala.

Katso lisää, myynti & asennus ympäri Suomen

05 366 4155  tai info(a)costella.fi

 

Referenssejä

Teollisuuskiinteistö Kotka