Multiheater Eco ottaa hukkalämmön hyötykäyttöön

Costella Oy tuo lämmityslaitevalikoimiin uuden lämpöpumpun.  Multiheater Eco tuo säästöjä käyttäen tilan ilmanvaihdon hukkalämpöä erittäin energiatehokkaasti hyväkseen.

Se ottaa hukkalämmön talteen tilasta ja siirtää sen ensisijaisesti käyttöveden lämmitykseen ja liikenevän lämmön talon lämmitysjärjestelmään. Samalla se voi myös hoitaa tilan ilmanvaihdon. Sen erinomaisuus perustuu jatkuvaan toimintaan pienellä teholla jolloin sen ei tarvitse vaihtaa kerralla ilmaa niin paljoa, että päälämmönlähteen tulisi korvata mahdollisesti syntyvää lämpövajetta.

Uutuuslaite voi tuottaa vuodessa yli 13 000 kWh tai 26 000 kWh lämpöenergiaa sekä käyttöveteen että vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään lämpökertoimen ollessa jopa 4.

Se voidaan asentaa minne tahansa talossa josta on helppo vetää putket käyttövesivaraajalle tai tarvittaessa lämmityskattilalle tai lämmitysvaraajalle tai vaikkapa puhallinkonvektorille. Multiheater Eco on myös oiva pienen talon päälämmönlähde, tosin max. kolmen kW lämpötehon lisäksi tarvitaan esim. takka tai ilmalämpöpumppu. Lisälämpö saadaan toisaalta helposti vaikka vain yhdellä Atlantic KEA sähköpatterilla. Laite tekee ensin käyttöveden ja muun ajan siirtää hukkalämmön mihin tahansa veteen. Tuloilma vaikka tuloilmaikkunoilla, jolloin se on esilämmintä. Laitteella saavutetaan rakentamismääräysten vaatimukset uuden talon energiatehokkuudesta. Pistotulppaliitäntä on valmiina ja se tarvitsee vain yhden 10A sulakkeen (400W).

Ilmanvaihtoliitännät ovat laitteen päällä. Tuloilma voidaan ottaa vapaasti vaikka suoraan laitteen päältä tai mistä tahansa poistokanavasta. Jos talossa on LTO-kone, otetaan ilma sen jäteilmakanavasta. Kylmä poistoilma, josta Multiheater on ottanut lämpöenergian talteen, johdetaan ulos.

Laite sopii niin painovoimaisella ilmanvaihdolla oleviin vanhoihin taloihin, huippuimurilla ja talotuulettimella varustettuihin kuin myös koneellisella lämmöntalteenotolla varustettuihin taloihin. Se on erinomainen lisäapu lämmitykseen kaikille joilla on talossa vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä, eli patterit, lattialämmitys tai ilmalämmitys joka lämpenee öljyllä, sähköllä tai maakaasulla tai muulla palavalla polttoaineella.

Edullinen hinta 1 750 € ja pieni kulutus sekä todella helppo asennustapa mahdollistavat lyhyen takaisinmaksuajan.

Lisätietoja tuotteen omalta sivustolta:  www.multiheater.fi