ilmalämpöpumput
costella-etusivu-remppa
Vivax ilmalämpöpumput
omakoti-costella-remontit-dia
Cooper & Hunter
previous arrow
next arrow

Kotitalousvähennys vuonna 2022

Kotitalousvähennys 2020

Hyödynnä valtion kotitalousvähennys remontissasi

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä kunnossapito- ja perusparannustyöstä.

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena.

Työn teettäjä voi myös hakea verottajalta etukäteen muutosta ennakonpidätysprosenttiinsa. Tässäkin tapauksessa teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut tulee ilmoittaa veroilmoituksessa.

Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus tai palkka ja palkan sivukulut on maksettu.

Kotitalousvähennystä saa myös kotitalous-, remontti- ja tietotekniikkatöistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajanasunnolla. Henkilön on kuitenkin maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi niitä tällöin maksaa.

Kotitalousvähennys on 2 250 euroa vuonna 2021.

Vähennys lasketaan työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta, ei materiaaleista materiaaleista joita työssä on käytetty. Vuonna 2020 voit vähentää kotitalousvähennyksenä 40 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut (vuosina 2017 – 2019 50 prosenttia työkorvauksesta ja 20 prosenttia palkoista sekä sivukulut, vuonna 2016 45 prosenttia työkorvauksesta ja 15 prosenttia palkoista sekä sivukulut). Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2020 on 2 250 euroa vuodessa (2 400 euroa vuodet 2014 – 2019). Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.
  • Vuonna 2021 maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2 250 euroa].

www.veronmaksajat.fi www.vero.fi

Lähde: https://www.veronmaksajat.fi/Asunto-ja-auto/Kotitalousvahennys 

Kotitalousvähennys 2022 – Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan 

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää ja vähennettävää prosenttiosuutta kustannuksista korotetaan. Muutos koskee kotitalous-, hoiva- tai hoitotyön perusteella myönnettävää kotitalousvähennystä vuosina 2022 ja 2023. Vastaava korotus koskee myös öljylämmityksestä luopumista väliaikaisesti vuosina 2022–2027. Muiden kotitalousvähennykseen oikeuttavien töiden osalta kotitalousvähennys säilyy ennallaan. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan 2 250 eurosta 3 500 euroon. Vähennettävää prosenttiosuutta kustannuksista korotetaan työkorvausten osalta 40 prosentista 60 prosenttiin ja palkkojen osalta 15 prosentista 30 prosenttiin.  Öljylämmityksestä luopumisella tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla rakennuskohtainen öljylämmitysjärjestelmä poistetaan ja tilalle korvaavaksi lämmitysjärjestelmäksi asennetaan muu kuin fossiilisia polttoaineita käyttävä rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä.  Verotuksen muutoksista lisää Valtionvarainministeriön verkkosivuilta

Costella toteuttaa

Saat meiltä kaikki kodin remontit ja rakennustyöt alusta loppuun. Katso kuvagalleriasta esimerkkejä toteuttamistamme remonteista. Oman kodin remontointi on nykyisin varsin vaativaa puuhaa. Määräyksiä ja vaatimuksia tulee viranomaisilta, taloyhtiöltä, vakuutusyhtiöltä ja verottajalta. Materiaalit ja tarvikkeetkin vaativat juuri oikean käsittelyn ja työtavat. Costella on palvellut vuodesta 1994 lähialueiden asukkaita ja yrityksiä tehden tuhansia remontteja. Kaikkea ei voi osata tehdä itse, eikä aina se mukava naapurikaan!  Teemme kaikki LVI-työt joko urakka- tai tuntilaskutusperusteella.

Ota yhteyttä! Teemme sinulle remonttisuunnitelman veloituksetta. 05 366 4155 tai info@costella.fi

Katso tästä lisää palveluistamme ja remonteista ja ota kotitalousvähennys hyödyksesi.