Lämmitysjärjestelmät

excelliat-savitaipale-rivitalo.png
cascade-ja-ambiance-luumki.jpeg
monitoimitalo-luumki-2.jpeg
excelliatulkoyksiktsavitaipale.jpeg
previous arrow
next arrow

Millaisen ilmavesilämpöpumpun tarvitsen?

Ilmasta-veteen lämpöpumppu hankitaan useimmin vanhan öljylämmityksen tai sähköisen vesikiertolämmityksen tilalle tai rinnalle. Omakotitalon öljykattila on yleensä teholtaan n. 20 kW ja sen korvaajaksi riittää tyypillisesti 10-12 kW ilmavesilämpöpumppu. Laitteen valinta ei aina onnistu parhaalla tavalla, sillä toisin kuin maalämpöpumpuissa, ilmavesilämpöpumpun mallimerkintä ja siinä kerrottu kilowattiteho ei merkitse ollenkaan laitteen lämmitysvoimaa kylmässä Suomen talvessa. Siksi moni muu ”suuri” 10 – 20 kW tehoinen ilmavesilämpöpumppu tarvitsee apuvastusta tai öljykattilaa avukseen jo pienellä pakkasellakin. Tämä nostaa lämmityskuluja paljon, eikä lämpöpumpun hankinnasta saadakaan kaikkia hyötyjä ja säästöjä.

Atlanticilla asiat ovat toisin. Atlantic Excellia 11 kW malli on tehokkaampi, kuin monen muun 16 – 20 kilowatin mallit heti kun lämmityskausi alkaa ja lämmitystehoa aletaan tarvita. Atlantic lämmittää ilmasta saadulla energialla vielä silloinkin, kun muut tarvitsevat apuvastusta tai öljyä avuksi. Tähän perustuvat Atlanticin muita suuremmat säästöt lämmityskuluissa.

Ilmavesilämpöpumppuvertailu tehoerot lämmityskaudella, kaksi suurta valmistajaa, tutustu tästä
Maalämpö Atlantic Geolia

Maalämpö Kouvolassa ja Kymenlaaksossa

Maalämmön hyödyntämiseen tarkoitetun lämpökaivon poraaminen ja maaperään tai vesistöön sijoitetun lämmönkeruuputkiston asentaminen on luvanvaraista. Varsinkin, kun kyseessa on muutoskohde, jossa tehdään lämpösaneeraus, on syytä käyttää asiantuntijaa suunnittelussa ja mitoituksessa. Asennuksessa on luonnollisesti myös käytettävä ammattilaista urakoitsijaa, jotta asennus tulee tehtyä oikein ja huolellisesti. Costella tarjoaa ammattiataidolla niin suunnittelun, mitoituksen kuin asennuksen.

Kouvolan kaupunki on antanut ohjeensa maalämmön lupamenettelyistä:“Uudisrakennuksiin tulevat maalämmön hyödyntämisjärjestelmä tulee esittää rakennuslupahakemuksessa. Vanhan lämmitysjärjestelmän lämmönlähteeksi asennettavalle maalämpöjärjestelmälle tulee hakea toimenpidelupa. Uudisrakennuksen lämmitysjärjestelmän lämmönkulutus ja tehontarve tulee selvittää energiatodistuksessa ja perustamis- ja pohjaolosuhdelausunnosta on saatavissa hyvät tiedot lämmönlähteen ominaisuuksista.”

Voit lukea lisää Kouvolan kaupungin verkkosivuilta, ja tarkemmat ohjeet löydät myös Kouvolan kaupungin maalämpö-ohjeesta.

Hybridilämmitys    atlantic.fi

Ilmavesilämpöpumppu säästää ja öljy/kaasulämmitys varmistaa

Atlantic Alfea Hybrid Duo Oil on nimensä mukaisesti hybridi lämmityslaite, joka ottaa lämpöenergian pääasiassa ilmasta ja toissijaisesti öljystä.
Siinä on siis yhdistettynä ilmavesilämpöpumppu ja öljykattila.

Kaikilla ilmavesilämpöpumpuilla on oltava joku apulämmönlähde erittäin kovien pakkasten varalle, kun pelkän lämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kaikkea talon ja käyttöveden lämmitystä. Tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuo lisälämmönlähde on sähkövastus. Atlantic Hybridissä se on öljy.
Atlantic Hybrid lämpöpumpun teho on 11, 14 tai 16kW ja öljypolttimen 25kW.

Atlantic Hybrid Oil –
täsmäisku energiaremontoitavaan öljylämmitystaloon

Viimeistään silloin, kun vanha öljykattila ja öljypoltin tulevat tiensä päähän, on erittäin kustannustehokasta vaihtaa päälämmönlähteeksi auringon tuottama lämpö joka ilmavesilämpöpumpulla siirretään talon lämmitysveteen.

Ulos asennetaan ulkoyksikkö joka kylmäaineen avulla siirtää lämmön vanhan kattilan tilalle sijoitettuun sisäyksikköön joka on itse asiassa myös nykyaikainen öljykattila.

Öljyä kuluu jatkossa yleensä 10 % aiemmasta määrästä. Koska laitteisto käyttää öljyä ainoastaan huipputehojen tuottamiseen, riittää ennen vuodessa poltettu öljymäärä nyt noin 10 vuotta.

Lämpöpumpun hyötysuhde COP on 4,3 (+7/35). Ratkaisevaa on kuitenkin vuosihyötysuhde joka muodostuu koko lämmityskauden kulutetun ja saadun energian suhteesta.
Käytäntö on osoittanut, että entiset lämmityskustannukset puolittuvat.

Kondenssikaasukattilat

Atlantic tarjoaa maakaasulle ja propaanille sopivia kondenssikattiloita kaikkiin käyttöympäristöihin. Kondenssikaasukattilat ovat samaa tuoteperhettä Alfea ilmavesi- ja maalämpöpumppujen kanssa. Niissä on sama Siemens käyttöliittymä ja lukuisat lisävarusteKITit kuin Atlantic lämpöpumpuissakin.

Kondenssikattilat omakotitaloon ovat moduloivia 5,5 kW:sta aina 34 kW:iin asti. Suuremmat mallit sopivat aina rivitaloista suuriin kerrostaloihin. Kondenssikattila voidaan sijoittaa vanhan kattilan tilalle pannuhuoneeseen tai vaikkapa keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen. Viileän savukaasun poisto joko entiseen savupiippuun tai yksinkertaisesti seinän läpi ulos muoviputkella.

Pieneen tilaan on valittavissa mallit integroidulla käyttövesivaraajalla. Käyttövesivaraaja voidaan valita kooltaan vapaasti irrallisena ja siihen saadaan myös aurinkokeräinliitäntä valmiina.

Maakaasukondenssikattila Effinox Condens 5000 on maakaasua käyttävä täydellinen lämmitysjärjestelmä joka on suunniteltu muuttamaan maakaasun energiasisältö talosi mukavaksi lämmöksi sekä lämmitämään aina riittävästi tarpeeksi kuumaa käyttövettä kaikkein energiataloudellisimmalla tavalla.

Perfisol Hybrid Duo hyödyntää aurinkokeräimestä saatavan lämmön automaattisesti aina kun sitä on saatavana. Kaikki tekniikka on valmiiksi rakennettu yksiin kuoriin. Asennus on siten erittäin helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain liittää keräimelle menevät putket. Kaikki tarvittavat säätimet ja pumput automatiikkoineen on tehtaalla asennettu paikoilleen laitteen sisälle.

Kondenssitekniikka mahdollistaa suuren säästön tavalliseen verraten. Kondenssikattila on paras vaihtoehto maakaasulämmitykseen tällä hetkellä. Tekniikka säätää tarkasti kaasun käyttöä vain tarpeen mukaan ja ottaa palamisessa syntyvän savukaasun ”hukkalämmön” talteen eikä kuumia savukaasuja puhalleta ulos. Kondenssikattila kerää myös savukaasun vesihöyryyn sitoutuneen energian talteen.

Varfree kaasukondenssikattila

6 mallia: 40 – 150kW. Cascade jopa 600kW.

Kondenssikaasukattila Condensinox

Condensinox kattilat edustavat Atlantic Guillot´n asiantuntemusta kaasukattiloiden saralla jo vuosien ajan.

 

Öljy kondenssikattila

Öljykondenssikattila Atlantic AXEO Condens

Kun öljykattila pitää uusia, eikä haluta muuttaa lämmitystapaa, on Atlantic Axeo kondenssikattila nykyaikainen vaihtoehto edulliseen öljylämmitykseen.

Kondenssikattilan hyötysuhde

Kondenssikattilan hyötysuhde on yli 100 %, koska se ottaa talteen öljyn poltosta ja palamisilman kosteudesta syntyvän vesihöyryn sisältämän energian ja siirtää sen lämmitysveteen. Atlantic Axeo kondenssikattilan hyötysuhde on jopa 103%.

Öljyn hinta laittaa miettimään edullisinta tapaa lämmittää sillä. Kun Atlantic Axeokondenssikattilan hinta on vain samaa luokkaa normaalin kattilaremontin kanssa, onkin valinta selvä.

Axeo öljykondenssikattila on kätevä sekä yksinkertainen käyttää

Kaikki kattilahuoneen tekniikka on integroituna yhteen pakettiin. Poltin on valmiina esisäädettynä paikoillaan ja Siemens automatiikka shunttiventtiileineen on heti toimintavalmiina.

Kondenssikattilan asennus on helppoa ja nopeaa

Asennuskin vanhan perinteisen öljykattilan tilalle on helppoa, liitetään vain lämpö- ja käyttövesilinjat kiinni. Laitteessa on paisuntasäiliötä myöten kaikki valmiina käyttöön. Savukaasut voidaan usein johtaa ulos seinän läpi muoviputkella. Sama kaksinkertainen putki tuo myös palamisilman polttimelle. Suljettu järjestelmä voidaan sijoittaa rakennukseen vapaammin kuin perinteinen öljykattila. Toki vanha hormikin voidaan putkittaa vain palokaasulle ja palamisilma otetaan kattilahuoneeseen tuloventtiilistä kuten ennenkin.

Öljykondenssikattila mallit

Axeo malleja on neljä, tehot 25 kW ja 32 kW, molemmat joko varaajalla tai ilman.

Kaikkiin malleihin sopii mittava lisävarustevalikoima kuten 2-piirisarja patteri- ja lattialämmitykselle, huoneanturi ja kauko-ohjain langattomana (sama T78 kuin Atlantic maalämpö- ja ilmavesilämpö- ja  hybridilämpöpumpuissakin).

Axeo kondenssikattila on helppo käyttää ja huoltaa

Kaikkiin huoltokohteisiin on pääsy etupuolelta, myös kondensio-osaan eli lauhduttimeen.
Siemens-ohjain kertoo selkeillä suomenkielisillä valikoillaan toiminnot.
Maakaasu kondenssikattila