Kaasu kondenssikattila Atlantic Effinox maakaasulle

 

Kaasu kondenssikattila Atlantic Effinox Condens Duo 5000

Kondenssikattila on tämän päivän tekniikkaa maakaasulämmityksessä. Ennen maakaasukattila oli pannuhuoneessa sijaitseva monta sataa kiloa painava, kuumana hohkaava valurauta- tai teräslevykattila ulkopuolisine putkistoineen ja apulaitteineen.

Nykyaikainen kondenssikattila ei tarvitse pannuhuonetta ympärilleen vaan se voidaan sijoittaa vaikkapa kodinhoitohuoneeseen. Perinteistä savupiippuakaan ei tarvita, koska matalalämpöinen savukaasu voidaan poistaa muovisella putkella seinän läpi tai katolle.

Kondenssikattila toimii suljettuna järjestelmänä kaksiosaisen ulos johdetun savukaasuputken ansiosta, eikä sen tarvitse ottaa ilmaa ympäröivästä sisätilasta.

Kondenssikaasukattila Effinox Condens 5000 on edullinen

Atlantic tarjoaa maakaasulle ja propaanille sopivia kondenssikattiloita kaikkiin käyttöympäristöihin. Kondenssikaasukattilat ovat samaa tuoteperhettä Atlantic Alfea ilmavesi- ja maalämpöpumppujen kanssa. Niissä on sama Siemens käyttöliittymä ja lukuisat lisävaruste-KITit kuin Atlantic lämpöpumpuissakin.

Kondenssikattilat ovat moduloivia 5,5 kW:sta aina 34 kW:iin asti, ja sopivat pienestä omakotitalosta aina rivitaloihin. Kondenssikattila voidaan sijoittaa vanhan öljy- tai maakaasukattilan tilalle pannuhuoneeseen tai vaikkapa keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen. Viileän savukaasun poisto joko entiseen savupiippuun tai yksinkertaisesti seinän läpi ulos muoviputkella.

Pieneen tilaan on valittavissa kondenssikattilamallit integroidulla käyttövesivaraajalla. Käyttövesivaraaja voidaan valita kooltaan vapaasti irrallisena ja siihen saadaan myös aurinkokeräinliitäntä valmiina.

Kondenssikattila säästää 20 - 30 % lämmityskustannuksista

Maakaasun hinta sekä myös Atlantic kondenssikattilan hinta ovat itsessään edullisia.

Kondenssikattilan polttotekniikka vielä lisää lämmityksen edullisuutta, koska kondenssikattila on 20 -30% energiatehokkaampi vanhaan öljy- tai kaasukattilaan ja polttimeen verrattuna.

Kondenssikattila Atlantic Effinox maakaasulle ja propaanille

Kondenssikattila on paras vaihtoehto maakaasulämmitykseen tällä hetkellä. Tekniikka säätää tarkasti kaasun käyttöä vain tarpeen mukaan ja ottaa palamisessa syntyvän savukaasun ”hukkalämmön” talteen eikä kuumia savukaasuja puhalleta ulos. Effinox Condens kondenssikattila kerää myös savukaasun vesihöyryyn sitoutuneen energian talteen.

Effinox Condens mallit vain lämmitykseen. Voit yhdistää niihin myös suurenkin varaajan ja hyödyntää aurinkokeräimiä.

Effinox Condens Duo mallit integroidulla käyttövesivaraajalla.

 

 

Kondenssitekniikka yksin ei auta, tarvitaan myös hyvä säätö

 
1. Ulkolämpötilasta riippuen kattilan Siemens-säädin säätää pattereille tai lattialämmitykseen menevää lämpötilaa mahdollisimman alhaiseksi.
Näin minimoidaan myös paluuveden lämpötila jolloin kondensoituminen tapahtuu tehokkaimmin. (T° paluu < +55°C).

2. Moduloivan (itsestään säätyvän) kaasupolttimen ansiosta kondenssilämmityskattila pystyy mukautumaan suoraan todelliseen lämmitystarpeeseen! Näin ollen se ei tuhlaa energiaa tarpeettomasti, vaan takaa parhaan energiatalouden läpi koko lämmityskauden ulkolämpötilasta riippumatta.

3. Kondenssikattilan käyttö on helppoa. Siemens käyttöliittymä kertoo toiminnot selvällä Suomen kielellä. Jos Effinox kondenssikattila on sijoitettu pannuhuoneeseen tai ulkorakennukseen, voit hallita sitä langattomalla T 78 radiotoimisella kauko-ohjaimella (lisävaruste) vaikka olohuoneestasi.

Katso tästä kaasukattilan esite Kondenssikattilan Atlantic Effinox esite

 

Kondenssikattila Perfisol Hybrid Duo 5000 aurinkokeräimelle

Kondenssikattila aurinkokeräimellä Atlantic Perfisol Hybrid Duo 5000 maakaasulle

   Atlantic Perfisol Hybrid Duo maakaasukondenssikattila on suunniteltu nykyaikaisen talon lämmönlähteeksi silloin kun on valittu energialähteeksi maakaasu.
   
  Perfisol Hybrid Duo hyödyntää aurinkokeräimestä saatavan lämmön automaattisesti aina kun sitä on saatavana. 
   
  Kaikki tekniikka on valmiiksi rakennettu yksiin kuoriin. Asennus on siten erittäin helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain liittää keräimelle menevät putket.
   
 

Kaikki tarvittavat säätimet ja pumput automatiikkoineen on tehtaalla asennettu paikoilleen laitteen sisälle.

   
 

Effinox ja Perfisol Hybrid Duo kondenssikattilaan on helppoa lisätä aurinkokeräimen lisäksi lämpöpumppu tai jokin muu lisälaite Atlanticin laajasta lämmityslaitejärjestelmästä.

 

 

 

 

Kondenssikattila kaasukondenssikattilan rakenne aukileikattuna Atlantic Perfisol Hybrid Duo 5000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atlantic Perfisol Hybrid Duo maakaasu kondenssikattilan rakennekuva aukileikattuna

 

Esimerkkejä energiaremonteista

 

Yhteistyössä

 
07.10.2017
VIVAX ilmalämpöpumput jälleen energiatehokkain!

11.07.2017
TM Pikakokeessa M Climate ilmalämpöpumpun etäohjain

15.12.2016
UUSI VERKKOKAUPPA AVATTU!